Εικόνες ντροπής σε χώρο άθλησης

Με έμφυτη ευγένεια και διακριτικότητα ο πατέρας ενός παιδιού που τραυματίστηκε εν ώρα γυμναστικής στο σχολείο προσπαθεί να προλάβει το ατύχημα ενός άλλου παιδιού. Ένα γράμμα με πολλούς αποδέκτες πικρές, θλιβερές διαπιστώσεις, για ένα ατύχημα που εάν συνέβαινε σε οποιαδήποτε χώρα μέλος της Ε.Ε. ή στις ΗΠΑ ο γονέας θα κινείτο νομικά και 99,99% το δίκιο θα ήταν με το μέρος του.

Η Επιστολή του Γιώργου Κοντομάρκου

ΠΡΟΣ :
1. Δήμο Άνδρου
2. Γυμνάσιο Άνδρου
3. Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνάσιου Άνδρου
4. Αθλητικό Σωματείο Α.Ο.Ανδρου
5. Λύκειο Άνδρου
Κοινοποίηση: ΑΤ ΑΝΔΡΟΥ,

ΘΕΜΑ: Καταλληλόλητα αθλητικού Χώρου

Εικόνες ντροπής σε χώρο άθλησης

Με λύπη μου σας κάνω γνωστό ότι ο γιός μου Κοντομαρκος Αλέξανδρος στις 25 /10 /2023 α περί ώρας 11:30 στον χώρο γυμναστικής , τρέχοντας πάτησε πέτρα, γύρισε το δεξί του πόδι ( στο οποίο ενός έτους έκανε τριπλό χειρουργείο λόγω συγγενούς ραιβοιπποποδιας και εξ αυτής έχει έντονη πλατυποδία και ανισοσκελια) με αποτέλεσμα αφού ενημερώθηκα ,να μεταφερθεί από τον κύριο Τσορτανιδη στο κέντρο υγείας.
Εκεί τον παρέλαβα και μετα από εξετάσεις διαγνώστηκε με κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο. Μετα από ταυτόσημη τηλεδιαγνωση δυο ειδικών γιατρών (του προσωπικού μας ορθοπεδικού και του εφημερεύοντα στο Νοσοκομείο Παιδων), τοποθετήθηκε γυψοναρθηκας, μας δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και τώρα είναι κλινήρης για να ηρεμήσει και συνηθίσει στις αλλαγές που επήλθαν στην καθημερινότητα του.
Για τις πρώτες μέρες συστήθηκε η αποφυγή των μετακινήσεων, καθώς γίνονται δυσχερέστερες λόγω της διαμονής μας σε όροφο πολυκατοικίας με απότομες σκάλες.
Ω γέγονε γέγονε για το παιδί μου.
Εικόνες ντροπής σε χώρο άθλησης

Θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν υπήρχε η πέτρα, η οποία δεν είναι η μόνη καθώς ο χώρος είναι γεμάτος από τέτοιες σε όλη την περίμετρο όπως επίσης και με άλλα επικίνδυνα αντικείμενα που «διακοσμούν» τον χώρο άθλησης.
Θλίψη για το γεγονός και για την κατάντια του χώρου.
Θλίψη για την αδιαφορία εξωραϊσμού του και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου στην περίμετρο.
Θλίψη για την χρήση αυτού ως χώρος εκγύμνασης παρόλο ότι είναι γνωστή η επικινδυνότητα.
Θλίψη για την χρήση αυτού ως χώρος ακαδημιών καλαθοσφαίρισης και τέλεσης επισήμων
αγώνων,όλων των ηλικιών.

Εικόνες ντροπής σε χώρο άθλησης

Απορία γιατί χρησιμοποιείται ακόμα και δεν γίνεται ηθελημένη αποχή του από τα δύο
σχολεία¨(ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ) ως μέτρο πίεσης για την αποκατάσταση των ατελειών.
Απορία για το ποιος αρμόδιος παρέλαβε ένα επιδοτούμενο έργο και αν η περίμετρος ήταν έτσι παραδοτέα από την μελέτη του έργου.
Απορία για το ποιος είναι αρμόδιος για την συντήρηση και επισκευή του.
Απορία γιατί το 2023 , αυτός ο χώρος αντί να είναι στολίδι δείχνει εικόνα αδιαφορίας, για την σωματική ακεραιότητα αθλουμενων και θεατών και εγκατάλειψης.
Ελπίζω το παιδί μου να είναι τελευταίο που τραυματίζεται και να γίνει η αιτία να φτιαχτεί επιτέλους κάθε ατέλεια του.
Δεν επιθυμώ επιστολή απάντησης.
Επιθυμώ έργο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
Η περαιτέρω στάση και αντίδραση μου θα εξαρτηθεί από την πορεία υγείας του γιου μου και από τις ενέργειες που θα γίνουν από τους αρμοδίους για την αποκατάσταση του χώρου.

Με εκτίμηση

Ο πατέρας του Αλέξανδρου

Κοντομαρκος Γεώργιος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.