Χρόνια από Πολλά από την Χώρα και το Γαύριο

Χρόνια Πολλά για την λαμπερή, ανοιξιάτικη για τέλος του Οκτώβρη, ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, που γιορτάστηκε με την καθιερωμένη λαμπρότητα στο νησί της Άνδρου.

Χρόνια από Πολλά από την Χώρα και το Γαύριο

Χαμόγελα, άλλοτε βεβιασμένα, άλλοτε αυθόρμητα, στον απόηχο των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, τα παιδιά είχαν τον πρώτο λόγο και τον δεύτερο οι γονείς, που τα καμάρωσαν να παρελαύνουν. Στην συνέχεια και μετά το πέρας των παρελάσεων τα καφέ και τα μεζεδοπωλεία είχαν την τιμητική τους. Και του χρόνου γεροί κι ας ελπίσουμε αυτή η δοξαστική μέρα μνήμης που γιορτάσαμε σήμερα να λειτουργήσει ως “γούρι” και να δοθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία των αθώων ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Κανένας πόλεμος δεν είναι δίκαιος. Ποτέ και Πουθενά.

Η παρέλαση στη Χώρα

Ευχαριστούμε θερμά την Α.Μ.Β. για την ανταπόκριση της Χώρας καθώς και την Μαρία Στεφανία και τον Μιχάλη Τζανουλίνο για την ανταπόκριση από το Γαύριο.

Το μήνυμα του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη

Χρόνια από Πολλά από την Χώρα και το ΓαύριοΑπό την 28η Οκτωβρίου 1940 μέχρι και σήμερα, 83 χρόνια μετά, η Πατρίδα μας  συνεχίζει να αντιτείνει «ΌΧΙ» σε καθετί, που δεν εξέφραζε και δεν εκφράζει την ψυχή του Έλληνα. 

Ταυτόχρονα, δίπλα σε κάθε «ΟΧΙ», λέει και ένα «ΝΑΙ». 

ΝΑΙ στη διατήρηση της εθνικής μνήμης, στην ανδρεία, τη φρόνηση, το μεγαλείο του Ηρωισμού και της αυταπάρνησής μας ως άνθρωποι, με σκοπό την υπεράσπιση της Πίστης, της Πατρίδας και των ύψιστων  Ιδανικών. 

Αυτή η μνήμη δεν εξαλείφεται στο πέρασμα του χρόνου. Όπως τότε, έτσι και τώρα ζούμε πραγματικότητες  γεμάτες ένταση και γεγονότα. Απέναντί τους, η Ελλάδα προτάσσει το στοιχείο, που απετέλεσε το μέτρο και το κέντρο του πολιτισμού της: τον Άνθρωπο. Εύχομαι οι αξίες του Ελληνισμού να αποτελούν  τον οδηγό που θα χαράσσουν την πορεία της Πατρίδας μας στο παρόν και στο μέλλον. 

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες! 

Δημήτρης Λοτσάρης

Δήμαρχος Άνδρου

Η παρέλαση στο Γαύριο
Το μήνυμα του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη
Χρόνια από Πολλά από την Χώρα και το Γαύριο“Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε στο δρόμο τους”
Μπορεί πλέον να είναι λίγοι ανάμεσά μας όσοι έζησαν τα γεγονότα του 1940, αλλά η ιστορία
εκείνης της γενιάς, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του Έθνους μας.
Την “κουβαλάμε” μέσα μας με περηφάνια παιδιά και εγγόνια.
Έλληνες κάθε ηλικίας, φύλου και κοινωνικής τάξης, όλοι μαζί ενωμένοι ως μία γροθιά, είπαν “ΌΧΙ” στον φασισμό και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Ύψωσαν το ανάστημά τους, απέναντι σε δυνάμεις που φάνταζαν πανίσχυρες.
Υπερασπίστηκαν την Πατρίδα μας, υπερασπίστηκαν την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Και το έκαναν με επιτυχία.
Έκαναν την Ελλάδα περήφανη και παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο.
Οι εισβολείς, που άνανδρα κτύπησαν, δεν είχαν λάβει υπόψη τους την ελληνική ψυχή.
Είμαστε ευγνώμονες για όλους όσοι αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε στον δρόμο τους, ακολουθώντας πάντα τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Δημοκρατίας που γεννήθηκαν στην Ελλάδα μας, στην ευλογημένη πατρίδα.
Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα! Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.