Erasmus+ eCHOing: Η συζήτηση σήμερα στην Άνδρο

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει να ωφελήσει πρωτίστως ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές καθώς και μέλη πολιτιστικών φορέων συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών συμβουλίων, των εργαζομένων και των εθελοντών, όπως τοπικά μουσεία, δίκτυα χειροτεχνίας, πολιτιστικούς σύλλογους ή ενώσεις. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν: NTNU, Πανεπιστήμιο Τrondheim, Πανεπιστήμιο Πίζα Ιταλίας, Santa Annα, Πανεπιστήμιο Tartu, Viljandi  Culture Academy, Εσθονία, Πανεπιστήμιο της Sofia, Βουλγαρία και η μικρομεσαία επιχείρηση Web2Learn. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και η Ομοσπονδία Γυναικών Κυκλάδων (ΟΣΥΓΥ) σας προσκαλούν την Πέμπτη, 16/11/2023, στις 19.30 στον καινούργιο χώρο του Fresco στη Χώρα να συζητήσουμε για τις διαστάσεις του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος Erasmus+ eCHOing «Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων» του οποίου η ΟΣΥΓΥ είναι μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα:
● Γιατί είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά; ποια στοιχεία τη συνθέτουν;
● Πώς μπορούν η ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση να μας βοηθήσουν;
● Τι είναι η ανοιχτή καινοτομία και πώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά;
● Ποια στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος;

Τον Απρίλιο του 2023 στην Κέα φιλοξενήθηκαν 60 άτομα, πανεπιστημιακοί από 4 πανεπιστήμια, μεταπτυχιακοί φοιτητές/-τριες και εκπρόσωποι Συλλόγων Γυναικών από 6 διαφορετικά νησιά και συνεργάστηκαν για να ετοιμάσουν προτάσεις για σημαντικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα των νησιών μας.
Η συζήτηση έρχεται σε συνέχεια της πρότασης που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της ΚΕΑΣ και με αφορμή την παρουσία της Gaia Sasso από το Πανεπιστήμιο της Πίζα και της υπεύθυνης του προγράμματος και πανεπιστημιακής συνεργάτιδας του NTNU Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας κα Αλέκας Αγγελετάκη, τις οποίες φιλοξενούμε για τη Β’ Φάση του συμμετοχικού σχεδιασμού.
Η Άνδρος μας είναι ένα όμορφο γεμάτο πολιτισμό και παράδοση: πηγές και μονοπάτια, στράτες και ξερολιθιές, μουσεία και χώρους πολιτισμού, τέχνης και ναυτιλίας,, φρυκτωρίες και ενετικά κάστρα. Τοπία μοναδικά με σημαντική περιβαντολλογική αξία συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα για όλο τον κόσμο.
Σε αυτή την συγκυρία, όπου όλοι και όλες αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που δέχονται τα νησιά μας, οι Σύλλογοι Γυναικών συμμετέχουν ενεργά με ιδέες και προτάσεις για τους τόπους τους. Καλούν δε τοπικούς και υπερτοπικούς φορείς σε συνεργασία και κοινές δράσεις.
Η συνάντηση θα ακολουθηθεί από μία εκδήλωση για την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για πολιτισμό και το περιβάλλον που προγραμματίζεται την άνοιξη του 2024.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου

Ρένα Σακελλάρη Πρόεδρος

Για την ΟΣΥΓΥ

Άννα Μαυρουδή Αντιπρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.