ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
της Κασσάνδρας Ζ. Καμπάνη
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 12/12/2023 ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της Κασσάνδρας Ζ. Καμπάνη και αφού άκουσε τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Η εκλιπούσα ήταν σύζυγος του Ζαννή Καμπάνη και γόνος του Λεωνίδα Γουλανδρή, μεγάλου ευεργέτη του νησιού και ιδιαίτερα του Κορθίου, καθώς από το 1950 η οικία τους στην Αγορά κάλυψε ως εκπαιδευτήριο τις ανάγκες των παιδιών του Όρμου, ενώ επί δημαρχίας Ιωάννη Γλυνού παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορθίου για να στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες (σημερινά ΚΕΠ)-.
Ο Λεωνίδας Γουλανδρής, επίσης, φρόντισε και έγινε η πρώτη τσιμεντόστρωση του Πεζόδρομου Όρμου Κορθίου, αλλά και η κατασκευή γεφυριών από τον Όρμο μέχρι τη Σταυροπέδα, καθιστώντας δυνατή τη σύνδεση οικισμών της περιοχής (όπως τ’ Αϊπάτια) με το υπόλοιπο νησί. Από τα μέσα του 20ου αιώνα, όλοι σχεδόν οι κάτοικοι και δημότες του Κορθίου έχουν αποφοιτήσει από το εκπαιδευτήριο- πρώην οικία Λεων. Γουλανδρή, ενώ η ανάπτυξη των γειτνιαζόντων οικισμών ήταν εφικτή, επειδή ο πατέρας της εκλιπούσας διέβλεψε πως, η σύνδεσή τους με το υπόλοιπο νησί και κόσμο θα επιτυγχανόταν μέσα από την ύπαρξη διόδων συγκοινωνίας.
Κατά το τέλος του προηγούμενου αιώνα, η Κασσάνδρα Καμπάνη παραχώρησε στον Δήμο Όρμου Κορθίου την προαναφερόμενη οικία για την κάλυψη διοικητικών αναγκών, αποδεικνύοντας, εμπράκτως και χωρίς να το επιδιώκει, ότι και εκείνη εμφορούνταν από τις ίδιες με του πατέρα της Αρετές και Αξίες. Γι’ αυτό, όχι μόνο οι Κορθιανοί, αλλά και όλοι οι Ανδριώτες και Α, νδριώτισσες τρέφουμε ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό τους. Εκφράζοντας τη θλίψη μου για τον θάνατο της, εκφράζω την ευγνωμοσύνη του νησιού για την ευεργεσία της ίδιας και των προγόνων της, καθώς και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Το ΔΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος :
• Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της Κασσάνδρας Ζ. Καμπάνη για την ευεργεσία της ίδιας και των προγόνων της στην Άνδρο,
• Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια της εκλιπούσης,
• Να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Άνδρου στην εξόδιο ακολουθία από τον Δήμαρχο Άνδρου και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
• να δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου,
• Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια την ημέρα της κηδείας ,
• Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης.
Αιωνία της η Μνήμη
 
Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Στεφάνου
 
Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.