Δημήτρης Λοτσάρης: ‘’ Οι ομαδικές απολύσεις συμβασιούχων την Πρωτοχρονιά, συνιστούν πράξη αναλγησίας και απανθρωπιάς χωρίς προηγούμενο.’’

Ο κ.Δημήτρης Λοτσάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο κ.Σουσούδης, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν  να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Πρωτοχρονιά , ειδοποιήθηκαν άνθρωποι ότι απολύονται . σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αναλγησίας, που δεν έχει προηγούμενο.

Επισημαίνω ότι οι άνθρωποι αυτοί συνέβαλαν καθοριστικά στο να βελτιωθεί το επίπεδο καθαριότητας στο νησί μας.

Το μοντέλο αυτό της καθαριότητας που βρήκε ο κ.Σουσούδης θα έπρεπε να είχε ως προτεραιότητα του να το βελτιώσει ακόμα περισσότερο και όχι να το διαλύσει , ξεκινώντας με ομαδικές απολύσεις.

Η επιστροφή στο αποτυχημένο, στην πράξη, μοντέλο της ανάθεσης της καθαριότητας σε εργολάβο, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και οι πρώτοι που θα το βιώσουν είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Οι μαζικές απολύσεις , πρωτοχρονιάτικο δώρο του κ.Σουσούδη, πέραν του ότι ελέγχονται για τη νομιμότητά τους, συνιστούν πράξη ρεβανσισμού αλλά και απανθρωπιάς.

Θα καλέσω τον κ.Σουσούδη να επανεξετάσει την απόφασή του. Δεν πρέπει να ξεκινήσει τη θητεία του με ακρότητες αλλά και ενέργειες που δημιουργούν ένταση, οξύτητα και αναστάτωση.

Και είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι η Άνδρος είναι πολύ μικρή για να έχουμε την ‘’πολυτέλεια’’ να διχαζόμαστε, να στοχοποιούμε συμπολίτες και συμπατριώτες μας.

Τόσο εγώ όσο και η παράταξη μας είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε με προτάσεις σε ένα ανοιχτό διάλογο για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο της καθαριότητας στο νησί μας.

Πέρα από την τυφλή σύγκρουση, τις απολύσεις  και το ρεβανσισμό , υπάρχει και ένας άλλος δρόμος: ο δρόμος της συνεννόησης, της λογικής, της συνεργασίας”.

Δημήτρης Λοτσάρης 

π. Δήμαρχος Άνδρου

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αμετανόητα Προκλητικός Είναι ο πρώην δημαρχος.
    Για την ταμπακιέρα των προσλήψεων;;;

  2. Την δημοσίευση της 28/11/23 επι του θέματος της καθαριότητας , την έχουν διαβάσει ή κάνουν υποκριτικα ότι δεν την ξέρουν;;;;;;

  3. Οι συμβασιούχοι αυτοί, δεν είχαν συμβάσεις με τον Δήμο, αλλά εργοδότης τους ήταν εργολάβος, κύριε Λοτσάρη. Τα ρέστα να τα ζητήσετε από τον εργολάβο, που από ότι φαίνεται, απέλυσε καποιους που εσείς απαιτήσατε να προσλάβει. Αυτό σα ξυνισε και τώρα πουλάτε τρελλίτσα; εσείς βγαίνατε με την σκούπα στους δρόμους; δεν είχατε εργολάβους καθαριότητας στον δήμο; Σοβαρευτείτε λίγο κι αν δεν μπορείτε απλά αδειάσετε μας την γωνία και μην ρυπαινετε άλλο την Άνδρο με την νοοτροπία σας.

  4. Αναλγησία κι απανθρωπιά είναι η εξαπάτηση απελπισμένων ανθρώπων για δήθεν μονιμοποίηση στον Δήμο. Ξεχάσατε να τους ενημερώσετε για προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, που δεν είναι στον έλεγχο σας και για τους εργολάβους που είναι ιδιώτες και η εργασία για αυτούς δεν είναι εργασία στον Δημόσιο Τομέα. Πότε στην Άνδρο δεν ξαναζησαμε τέτοιο ευτελισμό της ανάγκης για εργασία. Αίσχος κύριε πρώην Δήμαρχε.

  5. Να μας απαντήσουν , ο πρώην δημαρχος και ο Χ Βουραζερης ποιος έκανε τις απολύσεις από την καθαριότητα . Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Ή Ο ΔΗΜΟΣ .
    Φτάνουν πια οι Μισές Αλήθειες !@#€%&? ;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.