Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί αναλγησίας και μαθημάτων ηθικής, αξίζει να αφιερώσετε τρία λεπτά προκειμένου να γνωρίζετε τα γεγονότα και την αλήθεια.

Έγκαιρα!!! και με απόλυτο σεβασμό στους πόρους του Δήμου μας, στους εργαζόμενους και στο δικαίωμα του πολίτη στην καθαριότητα, είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο του πρώην δημάρχου να υπονομεύσει την επόμενη μέρα, τινάζοντας στον  αέρα τον προϋπολογισμό της αντίστοιχης εργολαβίας, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις εκλογικές του ανάγκες. 

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

  • Στις 23 Μαρτίου 2023, υπέγραψε με εταιρεία πολυετή σύμβαση για την καθαριότητα του νησιού μας. Σύμβαση η οποία έληγε τον Μάρτιο!!! του 2025.
    Χρησιμοποίησε χρήματα και πόρους του Δήμου μεταγενέστερων ετών 2024 και 2025 και άλλης δημοτικής θητείας.
  • Η σύμβαση προέβλεπε την πρόσληψη 18 υπαλλήλων, είχε διάρκεια ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 607 χιλιάδων ευρώ για να πραγματοποιηθούν 8.460 ημερομίσθια!

ΟΜΩΣ:

  • Αντί για 18 υπαλλήλους ο εργολάβος προσέλαβε με εντολή του κ. Λοτσάρη και άλλους 20, δηλαδή 38 εργαζόμενους! Στους πρώτους 9 μήνες “κατανάλωσε” περισσότερα από 500.000 ευρώ, όταν θα έπρεπε για 12 μήνες να έχει “καταναλώσει” 303.000 ευρώ.
    Με αυτή τη πρακτική της άκρατης ασυδοσίας και μικροπολιτικής ο δήμος θα δαπανήσει 606.000 ευρώ για 12 μήνες. Δηλαδή ΟΛΟ το ποσό του προϋπολογισμού των ΔΥΟ ΕΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!

Επισημάναμε, πως με τον ξέφρενο ρυθμό η εργολαβία θα τιναχτεί στον αέρα. Και η Άνδρος θα μείνει χωρίς υπηρεσία καθαριότητας για τους μετέπειτα 12 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2025.!

ΣΥΝΕΠΩΣ:

Είναι ολοφάνερο ότι, ο πρώην δήμαρχος χρησιμοποίησε δημόσιους πόρους για να διεκδικήσει την επανεκλογή του, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των ανθρώπων να δουλέψουν!

Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι, δέσμευσε χρήματα από τα δύο επόμενα έτη, υπονομεύοντας την επόμενη διοίκηση και ένα ολόκληρο νησί.

Η αδιαφορία του για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, καθώς και η αλόγιστη σπατάλη πόρων, δείχνει μια ανήθικη πολιτική τακτική.

Αυτά σε συνδυασμό με το υποκριτικό δελτίο τύπου του, όπου κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς, συνιστούν έναν αλλόκοτο χαρακτήρα, από τις πρακτικές του οποίου, ευτυχώς απαλλάχτηκε το νησί μας.

  • Κανείς δεν δικαιούται να “παίζει” με την ανάγκη του πολίτη για εύρεση εργασίας. 
  • Κανείς δεν δικαιούται να  πράττει με τις δικές του σκοπιμότητες και να υποθηκεύει ολόκληρο το δήμο.

Στον ισχυρισμό πως η νέα δημοτική αρχή έστειλε λίστα απολύσεων το σχόλιο είναι ένα και ξεκάθαρο:

Είναι άκρως υποκριτική.  

Εκείνος που απολύει ουσιαστικά τους ανθρώπους ΟΛΗΣ της εργολαβίας, είναι ο πρώην δήμαρχος κ. Λοτσάρης, Αφού όλοι οι (38) υπάλληλοι,  θα απολύονταν με το τέλος των ημερομισθίων και ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 606.000 ευρώ, γεγονός που θα συνέβαινε σε μόλις τρεις μήνες από σήμερα, δηλαδή τον Μάρτιο του 2024.

Τσάμπα ο κόπος λοιπόν για τόσο υποκριτικό μελάνι και τόση κακία.

Τρία απίθανα δημοσιεύματα για να στηρίξουν τις ανεκδιήγητες οικονομικές σοφιστείες του Δ. Λοτσάρη και συνεργατών, τα οποία εκθέτουν αυτούς που τα γράφουν.

Η τοξικότητα και η υποκρισία που έφερε στο νησί η διοίκηση Λοτσάρη, επιτέλους παίρνει τέλος.

Ο λαός αποφάσισε!!!

Όσο για τις συκοφαντίες, το έργο το έχουμε ξαναδεί, όμως τώρα δεν θα ανεχτούμε πλέον παρόμοιες καταστάσεις.

Θεοδόσης Σουσούδης

Δήμαρχος Άνδρου

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή το άρθρο αναφέρει στον τίτλο του τη λέξη αλήθειες, ας μας πει ο κ. Σουσουδης, ποιος έδωσε εντολή για απολύσεις και αν είναι αλήθεια αυτό που αναφέρουν όσοι επικοινώνησαν μαζί του μόλις απολύθηκαν, που τους είπε να κάνουν λίγο υπομονή και θα τους ξαναπαρουν. Περιμένουμε…

  2. Ειμαστε δυστυχώς παρατηρητές μιας φαγωμάρας μεταξύ δύο δημάρχων, του πρώην και του νυν που η διαφορά τους στις τελευταίες εκλογές ήταν μόλις 30 ψήφοι.Πράγμα που σημαίνει ότι τον νυν δήμαρχο τον καταψήφισε ένας στους δύο ψηφοφόρους της Ανδρου.Εαν υπάρχει λοιπόν η στοιχειώδης αίσθηση της δημοκτρατίας ,απαιτείται λίγο σεβασμό στους μισούς ψηφοφόρους της Ανδρου που προς το παρών βλέπουν τον νέο δήμαρχο ακόμα να πανυγηρίζει την νίκη του,βγάζοντας φωτογραφίες όπου βρεθεί και όπου σταθεί με την οικογένεια του, συνήθως εξω απο εκκλησίες ή με ιερείς που μου θυμίζει λίγο το πατρίς , θρησκεία , οικογένεια, αλλά προς το παρών έργο μηδέν, αλλα με απολύσεις όσων δεν τον ψήφισαν.
    Σαν κάτοικος της Άνδρου , που όμως λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν μπορώ να ψηφίσω στην Ανδρο, περιμένω να δώ έργο για να κρίνω, ελπίζω όμως να μην καταντήσει την Ανδρο πάλι έναν μεγάλο σκουπιδοτενεκέ όπως στην προηγούμενη θητεία του και που πρέπει να ομολογήσουμε ότι επι θητείας Λόντσαρη τα πράγματα βελτιώθηκαν πάρα πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.