Το αεικίνητο της φυσικής του παρουσίας, η εύστοχη, γρήγορη σκέψη και αντίληψη, ο μελίρρυτος λόγος, η σεμνότητα και ταπεινότητά του ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ιερωμένου που αξιώθηκε το αξίωμα του Μητροπολίτη Σύρου, Άνδρου κ.κ. Δωροθέου Β΄ο οποίος στέκεται στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και στέργει κάθε πιστό στο πολυνησιακό σύμπλεγμα της αρμοδιότητάς του. Οι ιεροψάλτες Άνδρου τιμούν τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β'

Ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Ιεροψαλτών και φίλων της ψαλτικής και Βυζαντινής Μουσικής Άνδρου “Η Πανάχραντος” αναγνωρίζοντας την μέγιστη προσφορά του Μητροπολίτη μας στο νησί της Άνδρου του απένειμε αναμνηστική πλακέτα στα πλαίσια της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη στην Άνδρο το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου.

 

Το Δελτίο τύπου του Συλλόγου

“Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην εόρτιο και ευχετήριο επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Ανδρου κ.κ. Δωροθέου Β,΄ο οποίος το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε το νησί,  ευλόγησε την  Αγιοβασιλειόπιτα για τους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τις οικογένειές τους και τους πιστούς στις τρεις περιφερειακές ενότητες του νησιού με σειρά Άγιο Νικόλαο Κορθίου, Κοίμηση Θεοτόκου Χώρα και Άγιο Νικόλαο Γαυρίου”.

Οι ιεροψάλτες Άνδρου τιμούν τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β'
Με τον εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Χώρα της Άνδρου
Οι ιεροψάλτες Άνδρου τιμούν τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β'
Παρούσα η Έπαρχος κ. Άννα Βρεττού και οι σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Αυγουστίνος και Γιώργος Τρανάκος
Οι ιεροψάλτες Άνδρου τιμούν τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β'
Τα πιτσιρίκια πάντα δίνουν το δικό τους ευλογημένο μήνυμα της αθωότητας στις γιορτές αλλά και στη ζωή μας 

Τα κάλαντα στην Χώρα

 

Πολλά μέλη μας Ιεροψάλτες τους οποίους ευχαριστούμε  θερμά, με επικεφαλής τον μουσικολογιώτατο Ιεροψάλτη και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Απόστολο Μαρκόπουλο,  πλαισίωσαν τα ψαλτήρια των ως άνω Ναών, σε ένδειξη τιμής, ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του ποιμαντικού και κοινωνικού έργου  του Άξιου και αεικίνητου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δωροθέου Β΄ , ο οποίος αποδεικνύει την μέριμνά του σε όλους τους κατοίκους των νησιών της Μητροπόλεώς μας. Επίσης με την παρουσία μας θέλαμε να τιμήσουμε του εφημέριους όλων  των Ναών του νησιού  για το έργο που επιτελούν και τους πιστούς των περιοχών που επισκεφθήκαμε.

Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας την Κυριακή 14/1 και κατά την λειτουργία στην Κοίμηση της Θεοτόκου στη Χώρα, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου να εκφωνήσει  χαιρετισμό του Προέδρου μας Κων/νου Λιοπύρου  προς τον Μητροπολίτη  μας, με αναφορές στο πλούσιο έργο Του και να απονείμει τιμητική πλακέτα  με αφορμή την 22ετή παρουσία Του στο πηδάλιο της Μητροπόλεως, ως αναγνώριση προς αυτόν της πλούσιας προσφοράς Του στα θρησκευτικά δρώμενα. (Ακολουθεί το σχετικό video )

Καλή και ευλογημένη Χρονιά για όλες και όλους.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Κ. Λιοπύρος                                  Ι.Ξανθός    

Το Video της απονομής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.