Η επανεκκίνηση των αρχαιολογικών ερευνών μόνο με θετικό πρόσημο μπορεί να χαρακτηρισθεί για τον τόπο μας.

 
“Σήμερα, 23 Ιανουάριου 2024, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη εκπρόσωποι του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθηνών και συγκεκριμένα η κ. Dr Lesley A. Beaumont καθώς και ο Καθηγητής κ. Σταύρος Πασπαλάς προκειμένου να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν την αρωγή του Δήμου στις διερευνητικές εργασίες που επίκειται να πραγματοποιηθούν, ύστερα από το 2019, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κατά το έτος 2024 στον οικισμό “Ζαγορά”, τον Σεπτέμβριο, κατόπιν εγκρίσεως της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΟ.
Ο Δήμαρχος Άνδρου δήλωσε, πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα ξανασυνεργαστεί με τους εξαιρετικούς επιστήμονες και την ομάδα τους. Και πως ο Δήμος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες των αρχαιολόγων, για την ανάδειξη της σημαντικής αρχαίας Ανδριώτικης πόλης”.
(Δελτίο τύπουΔ.Α.)
Ξαναρχίζουν oι ανασκαφές στην "Ζαγορά"

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να υπενθυμίσω απλά – δεν διεκδικώ καμμία απολύτως επιβράβευση – ότι ήδη από το 2015 είχα προτείνει να διαμορφωθεί μια ευρεία Ζώνη Ιστορικής Επισκεψιμότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, που θα ξεκινούσε από την αρχαιολογικό χώρο της “Υψηλής” στα Απροβάτου και θα κατέληγε στην Μονή Τρομαρχίων , περιλαμβάνοντας και την Ακρόπολη στην θέση “Ζαγορά” και τα ευρήματα στον Στρόφιλα. Μια τέτοια Ζώνη χαρακτηριζόμενη και ως ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Αειφόρου Δημόσιας Ανάπτυξης) θα συνταίριαζε καλύτερη πρόσβαση σε επισκέπτες – τουρίστες με διάνοιξη ειδικής οδοποιίας παράλληλα με την ακτογραμμή – θα αναδείκνυε έτσι και τους αρχαιολογικούς χώρους χαμηλά στην Παλαιόπολη – κυρίως όμως θα προσέλκυε Επενδυτικά Κεφ΄άλαια αφού θα συνδυαζ΄όταν με Οργανωμένη Εκτός Σχεδίου Δόμηση τουριστικού χαρακτήρα. Τότε ο κύριος Σουσούδης με είχε αγνοήσει – αν και δήμαρχος της περιόδου 2015- 2019 , Τώρα επανέρχεται και τον συγχαίρω φυσικά αλλά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε, καθώς το 2015 θα μπορούσε να στηριχθεί από την Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ – όπου την ε΄ίχα εισηγηθεί άτυπα !

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.