Δήμος Άνδρου: “Οι σκοπιμότητες και η επιπολαιότητα του πρώην δημάρχου, μας οδηγούν σε περιπέτειες!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά καλούμαστε να διαχειριστούμε την επιπολαιότητα και την προχειρότητα στα “έργα” του Δ. Λοτσάρη.
Ο Δήμος μας μπαίνει σε περιπέτειες με τις πρακτικές του πρώην δημάρχου, όπου κυριαρχούσε η έννοια της προεκλογικής σκοπιμότητας.
Ύστερα από το άδειασμα του ταμείου για την εργολαβία της καθαριότητας, ύστερα από την αλαζονική συμπεριφορά στις αρχές σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, γεγονός που μας επιφέρει πρόστιμα ύψους 400.000 ευρώ, ύστερα από το χάος στην ανακύκλωση, ύστερα από την εμπλοκή της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας σε έργα του δήμου και πολλά άλλα, ο Δήμος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την καταλληλότητα του Παιδικού Σταθμού στο Κόρθι.
Δυστυχώς, σύμφωνα με έγγραφο με αρ. πρωτοκ. 1468/15-01-2023 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου-Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, και μετά από δύο ελέγχους που έγιναν στις 18/07/2023 και στις 03/11/2023, ο Παιδικός σταθμός, που έσπευσε για προεκλογικούς λόγους να θέσει βιαστικά σε λειτουργία ο πρώην δήμαρχος, μπαίνει σε περιπέτειες, αν δεν γίνουν και άλλες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών.
Ένα κτίριο που είχε παραλάβει ο κ. Λοτσάρης καθόλα έτοιμο, άλλαξε την χρήση του χωρίς καμία εμπρόθεσμη ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμα περισσότερο, δεν φρόντισε να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την νέα χρήση που το οδήγησε.
Τα παιδιά, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης από την Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, περνούν, με κίνδυνο, από δημόσιο δρόμο για να πάνε στο προαύλιο, το οποίο “προαύλιο” δεν έχει κιγκλιδώματα φύλαξης και πόρτα που να ασφαλίζει τον χώρο και επίσης ο εξοπλισμός είναι ακατάλληλος για τις ηλικίες των παιδιών που φιλοξενούνται, σύμφωνα με την έκθεση.
Ο κ. Λοτσάρης, για να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες, δεν δίστασε να αξιοποιήσει μεγάλη χορηγία συμπολίτη μας για να κάνει βιαστικά το έργο, να υποσχεθεί θέσεις εργασίας, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την αρτιότητα και καταλληλότητα, σε αυτό που “σχεδίασε”!
Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή, με σεβασμό στον δημότη-χορηγό, που συνέβαλε για να γίνει ο παιδικός σταθμός, στους πολίτες του Κορθίου και πάνω απ’ όλα στα παιδιά, αναλάβαμε ήδη πρωτοβουλία για να καλυφθούν τα κενά ασφαλείας.
Σε επείγουσα σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θ. Σουσούδης με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και με όλους τους συναρμόδιους φορείς, παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καταλληλότητα και να συνεχιστεί η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.”
 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία…..αποκαλύπτονται τα πραγματικά έργα, πίσω από τις φανφάρες και τα παχιά λόγια. Δεν σεβάστηκαν ούτε την ασφάλεια των νηπίων. Ντροπή!

  2. Για τον βρεφονηπιακό σταθμό Κορθιου τον Οκτώβριο 2023 είχα γράψει τότε κάποια σχόλια τόσο για την Τροποποίηση του κτηρίου που εγκατασταθηκε ,όσο και για την καθυστερημένη εγγραφή των παιδιών στον σταθμό ώστε να εκβιάσουν τις οικογένειες στις Δημοτικές Εκλογές.
    ΤΑ ΠΟΝΗΡΆ ΚΑΙ ΒΡΏΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΓΙΑ ΠΟΛΎ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΎΝ….

  3. Ο Λοτσαρης συνεχίζει να είναι Προκλητικός και Αυθάδης.
    Δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μήνυμα.
    Σε ανάρτηση του στο γνωστό κίτρινο ιστοτοπο ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΆΝΗΣΗ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΚΟΎΦΙΑ ΛΌΓΙΑ !!!!???

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.