Αντιδράσεις για τις τσιμεντένιες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ

Ξεκίνησαν σήμερα 5.2.2025 στον Άγιο Πέτρο, οι πρώτες αντιδράσεις στην απόφαση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να αντικαταστήσει τους ξύλινους με τσιμεντένιους ιστούς σε διάφορα σημεία του νησιού.

Αντιδράσεις για τις τσιμεντένιες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ

Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος – “Α” Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση

Οι κάτοικοι ζητούν υπογειοποίηση του δικτύου και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή. Παρόντες εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, η έπαρχος του νησιού και εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι συζητούν με τον εργολάβο του έργου.

Αντιδράσεις για τις τσιμεντένιες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ

Τσιμεντένιοι ιστοί έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στο νησί, όπως μεταξύ άλλων στα Απατούρια, και το Μπασί.

Αντιδράσεις για τις τσιμεντένιες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ Αντιδράσεις για τις τσιμεντένιες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ σε όλους τους οικισμούς , κυρίως τους παραδοσιακούς οικισμούς, της Άνδρου. Ή υποβάθμιση των περιουσι΄ών μας, του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος. Οι κανόνες περί παραδοσιακών οικισμών ισχύουν και πρέπει να ισχύουν για όλους!

  2. Δυστυχώς μετά τις αντιδράσεις στην Τήνο πριν 1,5 χρόνο περίπου και την αρνητική γνωμοδότηση της αρχιτεκτονικής επιτροπής για τις τσιμεντένιες κολώνες που αλοιώνουν το κυκλαδίτικο τοπίο, η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο και δεν χρειάζεται πλέον αυτή η γνωμοδότηση. Έτσι προχωρούν εδώ και ένα χρόνο σε εγκατάσταση των τσιμεντένιων, προς διευκόλυνση της ΔΕΔΔΗΕ προκαλώντας βλάβη στο τοπίο, με επιπτώσεις στον τουρισμό. Οι κάτοικοι με τους φορείς τους δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτή την αλλαγή στον νόμο που βλάπτει την εικόνα του νησιού.

  3. Για ποιο τουρισμό μιλάτε 40 μέρες το χρόνο, για ελάτε στην Άνδρο τον χειμώνα να δείτε τη γίνεται, έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα στο νησί μάς, οι τσιμεντένιες κολώνες μάς μάραναν,στην δεκαετία του 60 υπήρχε χειρουργός στο νησί και μαιευτική κλινική, τώρα άστα να πάνε,μάλλον δεν σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του νησιού,γιαυτό όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα απορροφά Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος,Νάξος.Πολλοι από εσάς ερχόμαστε για 20 μέρες το καλοκαίρι και νομίζετε πως είναι το νησί μάς ιδιωτικό,δεν θα σας περάσει όμως γιατί εμείς που έχουμε επενδύσει θέλουμε να δουλέψουμε, να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω στο νησί μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.