Λ. Τσορτανίδης: “Η Άνδρος, το νησί μου, έχει μεγάλη ναυτική ιστορία. Μεγαλώνοντας εκεί διδάχθηκα τα οφέλη της επαφής με τη θάλασσα στην υγεία μας, σωματική και ψυχική. Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρέπει τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με το νερό και με την ιστιοπλοΐα. Η αίσθηση είναι υπέροχη, εξίσου και οι δεξιότητες που αναπτύσσει ένα παιδί. Ήταν βέβαιο ότι θα ασχοληθώ με τον αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα, όχι μόνο επειδή αγάπησα τη θάλασσα. Προέρχομαι από μια πολύτεκνη οικογένεια. Έχω εννιά υπέροχα αδέρφια! Ακόμα και το παιχνίδι μαζί τους ήταν από μόνο του αθλητισμός. Πώς μπορούσα να του ξεφύγω;

“Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Λεωνίδας Τσορτανίδης στα 23 του χρόνια είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στην κατηγορία σκαφών ΙQ Foil! Ο κουρσάρος της Άνδρου αναζητά ένα “πολύτιμο πετράδι”, την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Η Άνδρος μαζί σου Λεωνίδα Τσορτανίδη
PHOTO BY MIHALY KOLES ON UNSPLASH

“Το παιδί που μεγάλωσε παρέα με εννιά αδέλφια, τα οποία επίσης λατρεύουν τον αθλητισμό, αφιερώνει ατελείωτες ώρες προπόνησης μακριά από την οικογένειά του για να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρό του, να μπαρκάρει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είναι μια από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής ιστιοπλοΐας και τον Απρίλιο θα διεκδικήσει ένα από τα έξι εισιτήρια που έχουν απομείνει στην κατηγορία σκαφών ΙQ Foil στο Ιέρ της Γαλλίας. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία στο Ολυμπιακό πρόγραμμα που προσφέρει εντυπωσιακούς αγώνες, λόγω των υψηλών ταχυτήτων, οι οποίες επιτυγχάνονται κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών και είναι σε συνάρτηση με την ένταση των ανέμων που πνέουν στο θαλάσσιο στίβο. Η μέση ταχύτητα ενός ΙQ Foil είναι 42 χλμ./ώρα και η μέγιστη περίπου 60 χλμ./ώρα.”

Με δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο Sport24, iefimerida κ.α. ο Λεωνίδας Τσορτανίδης φιγουράρει σήμερα 14.03.2024 σε ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα. Περήφανοι γνωστοί και φίλοι αθλητές και συναθλητές μοιράζονται μαζί του την κρυφή ελπίδα: Να συμμετέχει στην Ολυμπιάδα του Παρισιού και να γυρίσει νικητής. Το ευχόμαστε ολόψυχα!

Καλή επιτυχία στο Ιερ Λεωνίδα!

Πηγή:Sport24

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.