“Πόσο έτοιμη είναι η Άνδρος για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου;’’

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΛΑ Δικηγόρου

Σύμβουλος της Δ.Κ Άνδρου,

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Το ερώτημα αυτό μας αφορά όλους, αφορά και τη δημοτική αρχή του κ. Σουσούδη που οφείλει να προχωρήσει στην προετοιμασία του νησιού. Δεν χωρούν αντιπαραθέσεις, ίντριγκες και πολιτικά σχόλια στη μέση της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία από όλους τους εκλεγμένους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια του παρόντος θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής θέματα που θα πρέπει όλοι να δώσουμε μία ιδιαίτερη προσοχή:

1ον) Στον ευπρεπισμό του λιμανιού που αποτελεί την πύλη εισόδου στην Άνδρο. Μια μικρή αισθητική παρέμβαση είναι αναγκαία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πλέον υπάρχει αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Με αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο οι διαδικασίες μπορούν να είναι πιο άμεσες, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές και δικαιολογίες.

2ον) Στην καθαριότητα που είναι το Α και το Ω. Την προηγούμενη τετραετία το επίπεδο καθαριότητας βελτιώθηκε αισθητά. Δεν πρέπει να αλλάξει ένα επιτυχημένο μοντέλο, κάθε δημοτική αρχή οφείλει να ακολουθεί ένα αποτελεσματικό και δοκιμασμένο πλάνο. Δεν θα πρέπει να υπάρξει αδράνεια, το νησί μας κάθε χρόνο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ειδικά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Τους εν λόγω μήνες πρέπει να λειτουργούν όλοι οι μηχανισμοί καθαριότητας άψογα. Θα πρέπει να υπάρξει ομαλή συνεργασία απ’ όλους μας, χωρίς περιττές αντιπαραθέσεις.

3ον) Στις βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο του νησιού. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν από το Δήμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Την προηγούμενη τετραετία είδαμε μία άψογη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, πρέπει να συνεχιστεί έτσι με τη βοήθεια όλων μας.

4ον) Στην τουριστική μας προβολή. Η Άνδρος πρέπει να έχει τη δική της αυτόνομη στρατηγική επικοινωνίας και προβολής, να διαμορφώσει μια ελκυστική ταυτότητα προορισμού, να επενδύσει στη ψηφιακή προβολή. Ένα αδιαμφισβήτητο έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν η σωστή προβολή του νησιού μας ως τουριστικός προορισμός. Η εν λόγω προβολή θα πρέπει να επεκταθεί κι άλλο. 

5ον) Στις μικρές αισθητικές παρεμβάσεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού, σε σημεία πολυσύχναστα με φυσικές ομορφιές.

Όλα αυτά δεν διατυπώνονται με αντιπολιτευτική διάθεση αλλά με δημιουργική διάθεση και κυρίως με θετική πρόθεση. Ήδη από μεριάς του Τοπικού Συμβουλίου Χώρας Άνδρου υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία. Υπάρχουν όμως θέματα που αφορούν όλο το νησί, γι αυτά θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες.

Ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει ένα συντονιστικό όργανο, αποτελούμενο από μέλη και από τις δύο παρατάξεις καθώς και τη συμμετοχή ακόμα και φορέων του νησιού. Το εν λόγω όργανο στην αρμοδιότητα του θα έχει την ευθύνη προετοιμασίας του νησιού έτσι ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες της.

Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος: ο δρόμος της συνεργασίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.