Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις ακτές της Άνδρου; Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές της Άνδρου από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας; Ποιες παράκτιες πεδινές περιοχές αναμένεται να πλημμυρίσουν το 2050, το 2100 έως και το 2150; Μπορεί να φαίνεται μακρινό, η “ζεστή” κουβέρτα όμως που έχει τυλίξει τον πλανήτη μας μαρτυρά με 1002 τρόπους πως η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, ήρθε για να μείνει και οφείλουμε να την διαχειριστούμε.

Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσαςΜε αφορμή την “εσπερίδα” που οργανώνεται αύριο στο ΕΠΑΛ φιλοξενήσαμε στο ραδιόφωνο της Άνδρου, στην εκπομπή Μουσικές Καλημέρες του Μιχάλη Αστρά/Asteras 92 fm με την Μαριάννα Φωτοπούλου/ Ανδριακή Εφημερίδα – andriakipress.gr την Δρ. Γεωαρχαιολογίας κ. Ελένη Κολαΐτη, μια από τους δύο ομιλητές των ΑΚΤΩΝ -της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών. Έτερος ομιλητής θα είναι ο κ. Νίκος Μουρτζάς, Δρ Γεωλογίας, Αν. Μέλος ΚΑΣ του ΥΠΠΟ. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Λυδία Παλαιοκρασσά – Κόπιτσα, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Θεοδόσης Σουσούδης.

Περισσότερα το Σάββατο,  23 Μαρτίου 2024, στις 18:30 μ.μ.,  στο Συνεδριακό Κέντρο Χώρας Δήμου Άνδρου «Ν.Α. Καΐρης – ΕΠΑΛ Άνδρου».

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.