Η ομιλία του Κώστα Δαρδανού, Προέδρου Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ), για τον υπό ίδρυση νέο φορέα βιβλίουέγινε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίον έγινε η συζήτηση δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για ίδρυση σωστού νέου φορέα για το βιβλίο. Σε τρεις ώρες στριμωχτήκαν όλα τα θέματα του πολιτισμού (κινηματογράφος, βιβλίο, animation, video games, ντοκιμαντέρ, μουσική, θέατρο) και εκλήθησαν ελάχιστοι εκπροσώποι επιμέρους κλάδων. Από το Βιβλίο εκλήθησαν μόνο τρία από τα επτά σωματεία εκδοτών, ενώ από τους συγγραφείς και τους μεταφραστές κανένα! Υπό αυτές τις συνθήκες διάλογος δεν είναι δυνατόν να γίνει. Για άλλη μια φορά η όλη διαδικασία υπήρξε προσχηματική.

Στο βίντεο αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους το νομοσχέδιο ως έχει δεν θα προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην Εθνική Πολιτική για το Βιβλίο και για τον Πολιτισμό.

Δείτε το VIDEO

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.