Η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα εκτός από υποχρέωση κάθε Δήμου, αποτελεί δείγμα πολιτισμού και υψηλού δείκτη ενσυναίσθησης για κάθε κοινωνία.

Δήμος Άνδρου για τα ζώα – μια υπέροχη πρωτοβουλία

Τον τελευταίο καιρό συγκροτήθηκε από τον Δήμο Ανδρου η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ με ομώνυμη σελίδα στο fb και υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Τρανάκο.

Η υπηρεσία έχει ως κύριο σκοπό την ενημέρωση για τα αδέσποτα ζώα που, περιθάλπονται από τον Δήμο σε συνεργασία με τα Φιλοζωΐκά σωματεία της Άνδρου ή τους εθελοντές καθώς και τη μέριμνα για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στο νησί.

Στη σελίδα αναφέρονται όλες οι δράσεις της Υπηρεσίας, οι οποίες στο λίγο διάστημα που έχει ιδρυθεί είναι εξαιρετικές, με πρόσφατη τη συνεργασία του Δήμου με τον οργανισμό ” Zero Stray Academy ” ( Ακαδημία μηδενικών αδέσποτων), από την οποία δωρήθηκαν στο νησί δύο ηλεκτρονικές συσκευές ανίχνευσης και καταγραφής μικροτσίπς ζώων.

Με αυτήν την κίνηση, οι εθελοντές δεν θα αισθάνονται πλέον μόνοι και γραφικοί, το Φιλοζωικό Σωματείο βρίσκει μεγάλη υποστήριξη και ανταπόκριση, τα ζώα θα φροντίζονται όπως τους πρέπει και το νησί αποκτά μια θαυμαστή εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία αυτή δηλώνει ευαισθησία, τάξη, οργάνωση, αγάπη για τα ζώα που περιβάλλουν το νησί και δίνει σημαντικό κίνητρο στους εθελοντές και σε όσους χρειαστεί να ζητήσουν βοήθεια.

Άλλωστε όπως είπε και ο τεράστιος Mahatma Gandi, «Το μεγαλείο ενός έθνους κι η ηθική του πρόοδος κρίνονται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα».

Κατερίνα Σαλωνίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.