Δικαίωση Χ. Βουραζέρη από ΥΠΕΘΟ!Με την ιδιαίτερη προσοχή του κ. Βουραζέρη αναδείχθηκε πανελληνίως ένα βασικό ζήτημα που αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν το επάγγελμά τους σε κάτων των 500 κατοίκων περιοχές. Η ΑΑΔΕ ενεργοποιήθηκε και το πρόβλημα βαίνει προς επίλυση. Μόνο μπράβο στον κ. Βουραζέρη για την κατάρτιση και τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

Το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του Οικονομολόγου-Λογιστή  Α΄Τάξης, Εκτελεστή Διαθηκών, Εκκαθαριστή-Διαχειριστή Κοινωφελών Περιουσιών και Ιδρυμάτων κ. Χρ. Βουραζέρη έχει ως εξής:

Δίνεται λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ελεύθεροι επαγγελματίες με έδρα οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων.

Αποδεικνύεται ότι όταν αναδεικνύουμε υπαρκτά προβλήματα και διεκδικούμε τεκμηριωμένα, μπορούν να δοθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Η τελευταία μου παρέμβαση που αποκάλυπτε ότι δεν μπορούσε να μειωθεί το τεκμαρτό εισόδημα κατά 50% ( όπως έχουν το δικαίωμα) για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητα τους και έχουν την κύρια κατοικία τους, σε ορισμένους οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων, μεταξύ των οποίων και της Άνδρου, προκάλεσε τα εξής:

1ον) Την αναδημοσίευση της παρέμβασης μου από την έγκριτη ιστοσελίδα TAXHEAVEN. Παραθέτω το σχετικό link : https://www.taxheaven.gr/news/67504/adynamia-meiwshs-toy-elaxistoy-eisodhmatos-se-orismenoys-oikismoys-katw-twn-500-katoikwn

2ον) Την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της φορολογικής διοίκησης. Στελέχη της ΑΑΔΕ επικοινώνησαν μαζί μου και έδωσαν άμεση λύση στο πρόβλημα, τουλάχιστον για την Άνδρο.

Το πρόβλημα, όπως είχα επισημάνει, οφειλόταν στο ότι  όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν  να πάρουν την έκπτωση από τη στιγμή που η ονομασία των οικισμών στο μητρώο της ΑΑΔΕ δεν είναι η ίδια με αυτή που αναφέρεται στην απόφαση της απογραφής.

Έπρεπε να είχε προβλεφθεί ( και θα γίνει όπως όλα δείχνουν )  να δηλώνεται-αναγράφεται και ο «Γεωγραφικός Κωδικός» που στην ουσία είναι η ταυτότητα του οικισμού και επιβεβαιώνει ότι ο φορολογούμενος πολίτης-ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιείται σε οικισμό με  πληθυσμό λιγότερο από 500 κατοίκους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.