Χ. Βουραζέρης: Λειτουργείτε μονομερώς κ. Σουσούδη

Χρήστος Βουραζέρης:  ‘’ Τα 2 εκ. ευρώ του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου δεν πρέπει να σπαταληθούν αλλά να αξιοποιηθούν παραγωγικά.’’

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, αναφέρεται με δήλωση του, στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου που έφερε ο κ.Σουσούδης:

‘’ Κατέστησα σαφές όσο και ξεκάθαρο ότι δεν πήγα στο Λιμενικό Ταμείο για να τσακώνομαι ή να συμμετέχω σε καυγάδες με τον κ. Σουσούδη.

Αντίθετα , στόχος μου είναι να συμβάλω δημιουργικά, να στηρίξω θετικές προτάσεις αλλά και να καταθέσω νέες ιδέες για να αλλάξει η εικόνα των λιμενικών μας εγκαταστάσεων.

Δυστυχώς ο κ.Σουσούδης έχει διαφορετική αντίληψη, λειτουργεί μονομερώς, δεν θέλει καμία συνεργασία, δεν ανέχεται καμία διαφορετική άποψη.

Το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου έχει ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο σκοπός δεν είναι να τα κατασπαταλήσουμε για ψηφοθηρικούς και αλλότριους σκοπούς αλλά να τα αξιοποιήσουμε παραγωγικά σε έργα, μελέτες και σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό που θα αναβαθμίσει όλα τα λιμάνια μας.

Στο τελευταίο συμβούλιο, ο κ.Σουσούδης έφερε ένα δικό του προϋπολογισμό. Κανένα  μέλος του Λιμενικού Ταμείου δεν προσκλήθηκε στην διαδικασία σύνταξης του προϋπολογισμού προκειμένου να εκφράσει την γνώμη του και να παρουσιάσει τις ιδέες του.

Ούτε λόγος φυσικά για δημόσια διαβούλευση, ο κ.Σουσούδης δε θεωρεί χρήσιμη τη γνώμη των φορέων του νησιού, των ανθρώπων της θάλασσας και της ναυτιλίας που έχουν εμπειρία, γνώσεις, ιδέες.

Θέτω στην κρίση των πολιτών της Άνδρου, δαπάνες που αποφάσισε μονομερώς ο κ.Σουσούδης και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το ρόλο και την αποστολή του Λιμενικού Ταμείου, όπως:

–104.000,00 € για προμήθεια ασφάλτου, σίδερων και πλεγμάτων με κατάτμηση ανά δημοτική ενότητα προκειμένου να γίνουν απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμός.

–-140.000,00€ για προμήθεια απορριμματοφόρων και φορτηγών.

Παράλληλα με τη μορφή κατατμήσεων ανά δημοτική ενότητα ( προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να μην γίνει διαγωνισμός) πέρασαν μια σειρά δαπάνες, όπως 108.000,00 € για προμήθεια Pillars,81.000,00 για προμήθεια ιστών ηλεκτροφωτισμού,55.000,00 για προμήθεια συστημάτων πυρόσβεσης κ.α.

Δυστυχώς ο κ.Σουσούδης είναι αποφασισμένος να διαθέσει όπου ο ίδιος θέλει τους πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

Οι ανάγκες όμως είναι άλλες.

1ον) Χρειαζόμαστε ένα Master Plan για το σύνολο των λιμενικών μας εγκαταστάσεων. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να τρέξουν μελέτες και να χρηματοδοτηθούν έργα στα λιμάνια μας και θα ανασχεδιαστούν οι λιμενικές μας εγκαταστάσεις.

2ον) Η ολοκλήρωση της οριοθέτησης των χερσαίων ζωνών στα λιμάνια μας, ζήτημα κομβικής σημασίας.

3ον) Η αναγκαία άμεση παρέμβαση που πρέπει να γίνει στο λιμάνι του Γαυρίου συμπεριλαμβανομένης και της εκβάθυνσης, η οποία απαιτείται σε όλη τη λιμενολεκάνη.

4ον) Η πρόσληψη εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου για την ανάπτυξη των λιμενικών μας εγκαταστάσεων.

Αυτά είναι αυτονόητα για όλους , εκτός από τον κ. Σουσούδη που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα και οι υπόλοιποι περισσεύουμε και δεν μας πέφτει και λόγος. Πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς καμία συνεργασία και στο ρόλο του Δημάρχου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου .

Όλα θα κριθούν στην πράξη βεβαίως…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.