Είναι η αρχική ιδέα της Ειρήνης Μαντζαβελάκη Βασιλοπούλου και του Μάριου Βασιλόπουλου που έγινε πράξη κι “έπιασε” με τις Ανδριώτισσες να ενστερνίζονται την ιδέα της δημιουργίας από τον πολύτιμο λεμονοκαρπό.
Είναι οι εκδηλώσεις της γιορτής του λεμονιού που γινόταν στο παλαιό παγοποιείο Μαντζαβελάκη, το Μεγάλο Σάββατο και στην συνέχεια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Είναι το βιβλίο της Μάνιας Μάνεση για τους Λεμονεώνες της Άνδρου, που έγραψε την ιστορία του αμάζευτου πλέον καρπού -που θα μπορούσε να είναι στην πράξη το νούμερο ένα του πρωτογενούς τομέα.
Είναι οι κυρίες που όλες μαζί με την κ. Ελένη Πέτσα Κουρτέση να πρωτοστατεί έδωσαν μια ακόμη ώθηση στην γιορτή του λεμονιού και η γιορτή να διευρύνεται στο Μπατσί και το Γαύριο με την συμμετοχή συλλόγων και εθελοντριών.
Είναι ο δήμος του νησιού που ανέλαβε την διοργάνωση και οι εθελόντριες κυρίες με την κ. Χαρίκλεια Δανιόλου να παίρνει την σκυτάλη.
Είναι η κ. Ρίτσα Στεφάνου που “τρέχει” τώρα την διοργάνωση με τον δήμο να συνεπικουρεί.
Την Κυριακή 8 Ιουνίου από 11:00 έως 20:30 η Άνδρος γιορτάζει τα μυρωδάτα, κατακίτρινα, εύγευστα λεμόνια της.
Καλή επιτυχία!