Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Άνδρου υπογράφουν οι κάτοικοι του Έξω Βουνίου διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στις τηλεπικοινωνίες που μάλλον έχει φτάσει στο μη περαιτέρω…

Κυρίες και κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία και απογοήτευση σχετικά με την κακή ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο χωριό Έξω Βουνί της Άνδρου, ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και δεκαετίες.

Συγκεκριμένα:

  1. Αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω των καλωδίων χαλκού ή οπτικής ίνας του ΟΤΕ: Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι κάτοικοι του χωριού στερούνται βασικής πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η αναβάθμιση του δικτύου που έγινε σε πολλά χωριά στο παρελθόν δεν έφτασε ποτέ στο Έξω Βουνί.
  2. Πολύ ασθενές σήμα κινητής τηλεφωνίας σε εξωτερικές περιοχές: Ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, το σήμα των κινητών τηλεφώνων είναι εξαιρετικά ασθενές. Η κάλυψη από τους σταθμούς βάσης των παρόχων είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα χαμηλή ποιότητα κλήσεων και συχνές αποσυνδέσεις. Επιπλέον, η πρόσβαση σε δίκτυα 3G, 4G και 5G είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη.
  3. Ανύπαρκτο σήμα μέσα στα σπίτια: Μέσα στα περισσότερα σπίτια, το σήμα κινητής τηλεφωνίας είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Αυτό πιθανόν οφείλεται στη γεωμορφολογία της περιοχής και στην έλλειψη υποδομών. Η αδυναμία λήψης σήματος εντός των οικιών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας είναι κρίσιμη.

Αυτό το πρόβλημα δεν αποτελεί μόνο θέμα άνεσης αλλά και ζήτημα ασφάλειας. Κατά τους χειμερινούς μήνες, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες αυξάνουν την ανάγκη για αξιόπιστη επικοινωνία. Η απουσία αυτής μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, ειδικά όταν απαιτείται άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ζητούμε από τον Δήμο να αναλάβει άμεσα δράση σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

Η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων σε βασικές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών είναι απαραίτητη για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της κοινότητάς μας.

Με εκτίμηση,

Αριστοτέλης Μπαφαλούκος, BEng (Hons), MSc, DipPM 

Senior Broadcast Engineer

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.