Η

 

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου φιλοξενεί την ιστορική Φιλαρμονική Σχολή του Ληξουρίου και δίνουν από κοινού συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου την Κυριακή 2.4.2017 στις 11π.μ. στα πλαίσια του εορτασμού της πολιούχου του νησιού μας Παναγίας Θεοσκεπάστου.

Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου

«Κατά το χρονικό διάστημα 1834-1839 ιδρύθηκε από τον Πέτρο Ι. Σκαρλάτο η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης που δραστηριοποιείται στο Ληξούρι. Η ίδρυση της σχολής ήταν το έναυσμα στο να δημιουργηθούν και άλλες ανάλογες σχολές στα Επτάνησα, που σκόπευαν στην πολιτιστική ανάπτυξη τα χρόνια της Βρετανικής κυριαρχίας.

Από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα, έχοντας δύο αιώνων λειτουργικό έργο, η σχολή διαπαιδαγωγεί δωρεάν τους νέους που τους αρέσει η μουσική. Η σχολή στεγάζεται στο Γηροκομείο του Ληξουρίου και συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της χωρίς να την πτοούν ούτε μεγάλα ιστορικά γεγονότα, όπως οι πόλεμοι στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα ή οι εμφύλιοι, αλλά ούτε και καταστροφικά γεγονότα όπως οι σεισμοί του 1953.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1982 η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου και αργότερα Πάλλης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει τόσα χρόνια στον πνευματικό ελληνικό κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.