Μια αδιανόητη κόντρα κουράζει τους σκεπτόμενους Ανδριώτες

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΛΩΝΙΚΗ

Είναι 3,5 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη υπολογίζοντας και ένα κενό διάστημα 20 περίπου ημερών περιμένοντας το αποτέλεσμα των ενστάσεων, στο νησί επικρατούν κόντρες, εξοντωτικός ανταγωνισμός και πλήθος ανακριβειών.

Με πρωτεργάτη το γνωστό site για την εχθρική στάση του απέναντι στον κ. Σουσούδη, διαβάζαμε και βλέπαμε προεκλογικές φωτογραφίες και νούμερα που δεν αποτύπωναν την πραγματικότητα και μια αντιπολιτευτική τάση, που συνεχίζεται και κατά τη γνώμη μου είναι άκρως υποκειμενική.

Στην ουσία λοιπόν της τρίμηνης ανάληψης καθηκόντων του νέου δημάρχου, τίποτα καλό δεν έχει να πει η αντιπολίτευση και οι οπαδοί αυτής, αντίθετα έρχονται καθημερινοί βομβαρδισμοί για έλλειψη προγράμματος και απουσία αυτού για σημαντικά θέματα του νησιού, όπως το νερό και τα απορρίμματα.

Είναι θλιβερό να είμαστε παρατηρητές μιας ανελέητης κόντρας από εκείνους που απήλθαν προς αυτούς που προσήλθαν στο τιμόνι του νησιού.

Και είναι θλιβερό διότι σε 3 μήνες δεν είναι δυνατό να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα και η επιλογή της συνεχούς επίθεσης αποτελεί μια μεσαιωνική τακτική.

Κάθε νοήμων άνθρωπος κατανοεί πως είναι πολύ νωρίς για ακραίες επικριτικές στάσεις και ουδέποτε θυμάμαι να έχει υπάρξει στο νησί τέτοιος αδιάκοπος πόλεμος.

Διάβασα την πρόσφατη αναφορά στους 16 εργαζόμενους που απολύθηκαν την πρωτοχρονιά χωρίς να μας λένε όμως ήταν ποιος ο ρόλος του εργολάβου στις απολύσεις και πόσους όριζε η σύμβαση να προσληφθούν.

Πιστεύω πως πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλη αυτήν την ακραία αντιπαράθεση και να δοθεί ο χρόνος που δικαιούται κάθε νέος δήμαρχος, για να δρομολογήσει το έργο του.

Πώς είναι δυνατόν να προβάλλεται τόσο επιτακτικά η απαίτηση να λυθούν  προβλήματα που δεν λύθηκαν τόσα χρόνια; Aυτό αποτελεί στείρα αντιπολίτευση και καθόλου γόνιμη.

Κάθε τι που γίνεται να αναφέρεται στη σελίδα του Δήμου Άνδρου, η οποία μάλιστα τέθηκε ξανά σε λειτουργία μετά από παύση 4 ετών ώστε οι πολίτες να έχουν μια εικόνα.

Ο αντιπολιτευτικός λόγος φυσικά πρέπει να υπάρχει αλλά σε υγιές και εποικοδομητικό επίπεδο και όχι στη μορφή που υπάρχει τώρα.

Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε μια κακή παράσταση του ποιος ήταν και είναι, καλύτερος από τον άλλον.

 Όλοι κρίνονται από τα έργα και τη συμπεριφορά γι αυτό ας κρατηθούν τα καλά και από τις δύο πλευρές και ας ευχηθούμε τα καλύτερα από το νέο δήμαρχο.

Αν δεν έρθουν, τότε ας γίνει ο απολογισμός.

Κανένας τόπος δεν χρειάζεται συνεχείς συγκρούσεις και στενόμυαλες οπτικές. Χρειάζεται μόνο αρμονία και ευρύχωρο πνεύμα.

Μια κόντρα που κουράζει

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.