Την αδυναμία του να βρει άλλους πόρους εκτός από το να αφαιμάξει οικονομικά τους δημότες του υποδηλώνει η απόφαση του Δήμου Ανδρου να αναπροσαρμόσει τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο κατά 50% και 500 % αντίστοιχα.

Σε μια εποχή που η Οικονομία δοκιμάζεται σε διεθνές επίπεδο, που οι ιθύνοντες παίρνουν μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών με κάθε κόστος, ο δήμος Ανδρου μάλλον παίρνει μέτρα… αντιστήριξης. Η συλλογιστική αύξησης έχει ως εξής: «Εχουμε έλλειμμα 250.046, 27 ευρώ το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το έτος 2004, ενώ έχουν αυξηθεί οι αντίστοιχες δαπάνες των υπηρεσιών αυτών (πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, καύσιμα αυτοκινήτων, επισκευές αυτοκινήτων, επέκταση εγκαταστάσεων δημοτικού φωτισμού, αύξηση τιμών ηλεκτρικού ρεύματος, αντικατάσταση φωτιστικών δωμάτων κ.λπ)». Η πρακτική δεν επιβεβαιώνεται όμως, τουλάχιστον όχι επί της ουσίας, αφού αν όλα τα παραπάνω ίσχυαν, η πόλη της Χώρας και τα χωριά της θα έπρεπε να λάμπουν, από φως κι από καθαριότητα. Συμβαίνει άραγε κάτι τέτοιο; Θλιβερή εικόνα υπευθύνων, κι ακόμη πιο θλιβερή η θέση του Ανδριώτη μονίμου κατοίκου, επαγγελματία, ή παραθεριστή που καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, δυστυχώς χωρίς εμφανές αντίκρισμα!

Η Απόφαση της 21ης Οκτωβρίου 2008

«Παρόντες: Γεώργιος Σαμιωτάκης, Νίκος Καπετάν –Θεολόγου, Ανδρέας Τηνιακός, Μαρία Βενετίκη, Νικόλαος Περτέσης, Διαμαντής Θεοδωράκης, Θεοδόσης Σουσούδης. Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων: Λαμύρων Γεώργιος Μπάλλας, Πιτροφού Γεώργιος Λάβδας, Στενιών Δημήτριος Τσουμέζης, Αποικίων Νικόλαος Στεφάνου. Απόντες: Αικατερίνη Βάρελη, Μάρθα Κωστή, Νικόλαος Πολέμης, Ελευθέριος Μπάλλας, Ιωάννης Ζιώτης, Δημήτριος Γιαννίσης. Απόντες Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων Βουρκωτής Ιωάννης Ζαννάκης, Μεσσαριάς Ιουλία Λένου.»

Το Δελτίο Τύπου του Δημήτρη Γιαννίση

«Αυξήσεις Φωτιά… στα Δημοτικά Τέλη 50% και στο Δημοτικό Φόρο 500%από την Παράταξη του κ. Ε. ΒΑΜΒΟΥΚΑ !!!!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου της 21/10/08 ο Παράταξη του κ.Βάμβουκα, πρότεινε τις παρακάτω υπέρμετρες αυξήσεις  στα Τέλη Φωτισμού και Καθαρότητας & Δημοτικού Φόρου.

Δ.Δ. ΑΝΔΡΟΥ (ΧΩΡΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΒΡΑΧΝΟΥ)

ΠΑΛΑΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΥΞΗΣΗ
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 1.50 Ε 2.25 Ε 5Ο%
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 1.8Ο Ε 2.70 Ε 50%

ΑΠΟΙΚΙΑ – ΒΟΥΡΚΩΤΗ – ΛΑΜΥΡΑ – ΜΕΣΣΑΡΙΑ – ΠΙΤΡΟΦΟΥ – ΣΤΕΝΙΩΝ

  ΠΑΛΑΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΥΞΗΣΗ
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 0.90Ε 1.35 Ε 50%
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ         1.20 Ε     1.80 Ε 50%

Ο Δήμαρχος κ. Ε. Βάμβουκας & οι σύμβουλοι του  υπερψήφισαν τις υπέρμετρες αυξήσεις αγνοώντας ως συνήθως τους πάντες!!! Το έχουν αποδείξει άλλωστε διαχρονικά, κάθε 4 χρόνια ζητούν την ψήφο των Δημοτών & στην συνέχεια οποιαδήποτε ενέργεια – παράληψη τους   την δικαιολογούν; λέγοντας  μονότονα «…μας ψήφισε ο λαός της  Άνδρου.»!!!

Σημειώσατε δε, ότι λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης οικονομικής κατάστασης η πλειοψηφία των Δημάρχων της Ελλάδος  πάγωσε  τις αυξήσεις  των τελών & όπου αυτές  έγιναν δεν ξεπέρασαν το 5%.

Στην Άνδρο όμως  η Δημοτική   Πλειοψηφία   του Δημάρχου  ξέχασε για μια ακόμη φορά  την υποχρέωση της

(δεν είδε- δεν άκουσε-δεν κατάλαβε τίποτα) ώστε στη δύσκολη αυτή συγκυρία  να ανακουφίσει τους επαγγελματίες,  τα νοικοκυριά, αλλά & τους πολύτεκνους κάτι που συνάδει & με τις προτεραιότητες  της Πολιτείας μας.

Σας παραθέτω ενδεικτικό παράδειγμα για μία κατοικία 80 τετραγωνικών μέτρων, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, των τελών φωτισμού και καθαριότητος που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

ΧΩΡΑ –ΒΡΑΧΝΟΥ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ

ΠΑΛΑΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 m2 X 1.50 Ε = 120 Ε ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 m2 Χ 2.25 = 160 Ε

ΑΠΟΙΚΙΑ – ΒΟΥΡΚΩΤΗ – ΛΑΜΥΡΑ – ΜΕΣΣΑΡΙΑ – ΠΙΤΡΟΦΟΥ – ΣΤΕΝΙΩΝ

ΠΑΛΑΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 m2 X 0.90 Ε = 72 Ε ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 m2 Χ 1.35 = 108 Ε

Δημοτικός Φόρος παλαιό τιμολόγιο :0.08 E, Δημοτικός Φόρος νέο τιμολόγιο:0.40 Ε αύξηση 500%, Η απόφαση αυτή (155/2008) ψηφίστηκε μόνο από τους Δημοτικούς  συμβούλους της πλειοψηφίας του Δημάρχου.

Άνδρος 18 Δεκεμβρίου 2008

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.