Του Μιχάλη Μουστάκα

Μιχάληδες αδελφικοί φίλοι, ο ένας καταστηματάρχης στο Μπατσί, ζωγράφος και ψαράς από γενεές, ο άλλος συνταξιούχος από την Αμερική και πρόεδρος Μπατσίου.

Μεταξύ τους είχε προκύψει κάποια διαφωνία. Επρόκειτο για το αλιευτικό καταφύγιο Μπατσίου ή την αποκαλούμενη Μαρίνα. Ένα έργο την κατασκευή του οποίου είχε υποσχεθεί ένα κόμμα που κυβερνούσε την Ελλάδα επί 20ετία αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε από άλλο κόμμα το οποίο το υποσχέθηκε προεκλογικά το 2004 και το υλοποίησε στη συνέχεια.

Το 2008 ύστερα από αγιασμό άρχισε να κατασκευάζεται το καταφύγιο Μπατσίου και τα πρώτα μπλόκια έπεσαν στη θάλασσα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το κυριότερο μέρος της Μαρίνας έχει κατασκευαστεί. Η επέκταση του προβλήτα των 75 μέτρων έγινε πολύ ωραία, φαρδιά, και όταν φωταγωγηθεί θα είναι ένα πανόραμα για το Μπατσί.

Ας περάσουμε τώρα στη διαφωνία των δύο φίλων που προέκυψε κατά τη κατασκευή της Μαρίνας. Ο Μιχάλης ο ψαράς διαφωνούσε με το σχέδιο της προβλήτας γιατί ήταν πολύ μεγάλη. Πίστευε πως με τον νοτιά θα αλλάξει η ροή των ρευμάτων με αποτέλεσμα να καταστραφεί η αμμουδιά και τότε… «κλάφτα Χαράλαμπε». Είναι κοινώς αποδεκτό πως η αμμουδιά του Μπατσίου δίνει αξία στο χωριό μας, μιας και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών καθώς και των ντόπιων κατοίκων το καλοκαίρι.

Ο Μιχάλης ο πρόεδρος δε συμφωνούσε με αυτά που του έλεγε ο Μιχάλης ο ψαράς. «Εχεις λάθος Μιχάλη με αυτό που λες! Αυτοί που κάνανε τη μελέτη είναι επιστήμονες. Επί ένα χειμώνα είχανε ειδικά ρολόγια στο βυθό της θάλασσας και μετρούσανε τα ρεύματα, ξέρουν αυτοί τι κάνουν!»

Στο μεταξύ είχε φύγει ο Μιχάλης ο πρόεδρος για 10 μέρες στην Αθήνα και στο διάστημα αυτό έγινε κακοκαιρία με 9 μποφώρ νοτιά. Όταν γύρισε ο Μιχάλης ο πρόεδρος αντίκρισε με μεγάλη θλίψη κατεστραμμένη τη παραλία Μπατσίου, το κόσμημα του χωριού! Μια παραλία σημείο αναφοράς για το Μπατσί επί γενεών.

Κατά μήκος 70 μέτρων περίπου είχε φύγει η άμμος και είχε μείνει το. .. πουρί! Του προέδρου του βούρκωσαν τα μάτια και τότε θυμήθηκε τα λόγια του Μιχάλη του ψαρά. Είχε απόλυτο δίκιο! Πήγε τον βρήκε και του ζήτησε συγγνώμη λέγοντας του «ο Θεός έκανε ένα μεγάλο λάθος, ο μηχανικός της Μαρίνας έπρεπε να γίνει ψαράς και εσύ μηχανικός έτσι και καταφύγιο θα είχαμε στο Μπατσί και τη παραλία όπως τη ξέραμε!»

Πρέπει εκτάκτως να γίνει μια μεγάλη διόρθωση για να γλιτώσει η υπόλοιπη παραλία. Μήπως ο δήμαρχος Υδρούσας πρέπει να τραβήξει το αυτάκι στους υπεύθυνους;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.