Το Σάββατο2 Ιανουαρίου, μετέβη στην ΑΝΔΡΟ, και το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Γαυρίου, τον οποίο παρακολούθησαν ο Έπαρχος Άνδρου, ο Δήμαρχος Υδρούσας, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Άνδρου, οι ιερείς, οι Επίτροποι και οι Ιεροψάλτες της περιοχής Γαυρίου-Μπατσίου, με τις οικογένειές τους, καθως καί πλήθος πιστών, προς τους οποίους ομίλησε καταλλήλως. Στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα.

Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου,  ιερούργησε στον Ι. Ναό Παναγίας Χώρας Άνδρου και ευλόγησε ωσαύτως την Αγιοβασιλειόπιττα. Μετά τή Λειτουργική Προσευχή, επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση Αμμολόχου και ευχήθηκε για το νέο έτος στο Διοικητή και τους εκεί υπηρετούντες ναύτες.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας και ευχήθηκε στις εκεί μονάζουσες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετέβη στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Όρμου, περιοχής Κορθίου, όπου έτυχε λαμπρής υποδοχής, από το Δήμαρχο Κορθίου, τους ιερείς της περιοχής και πλήθους πιστών. Στη συνέχεια ετέλεσε τον Εσπερινό και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα. Στην ευχετήρια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, τους συνεργάτες του και τους πιστούς για την ανακαίνιση του Ι. Ναού και τους απηύθυνε τις ευχές του για το νέο έτος. Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου Ανδρου Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Χορευτής κατά την αντιφώνησή του  επεσήμανε:

«Σεβασμιώτατε, Περισπούδαστε, Ποιμενάρχα μας Άγιε Σύρου και Άνδρου

Κύριε, Κύριε μοι Δωρόθεε. Μεγάλη Ευλογία αποτελεί η αποψινή σεμνή παρουσία Υμών ανάμεσά μας με την ευκαιρία της ανατολής του Νέου Έτους και του ωραίου Εθίμου της Ευλογίας και κοπής της Βασιλειόπιτας, που μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω δυο λόγια για όσα η Πατρική μέριμνα και αγάπη Υμών επιδεικνύει Χρόνια Πολλά προς την ελαχιστότητά μας, μια αγάπη η οποία περικλείει όσα ο Απόστολος των Εθνών Παύλος μας περιγράφει στην Α’ προς Κορινθίους επιστολήν του. Και όλα αυτά από έναν Επίσκοπο που έμπρακτα εφαρμόζει όσα ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος μας περιγράφει για τον αληθινό Επίσκοπο.

Σας ευχαριστώ για τα καλά Σας λόγια, που λέτε προσωπικά για μένα ή σε άλλους. Τα λόγια σας είναι απαύγασμα μιας έντονης και βαθιάς εσωτερικής εμπειρίας, καρπός πνευματικής αναζήτησης. Το γνωρίζω, Σεβασμιώτατε, ότι αγωνίζεστε για να φτάσετε την τελειότητα. Κέντρο , αφετηρία, και τέρμα είναι το πρόσωπο του Κυρίου μας. Για Σας ο Χριστός και τα Πάθη του είναι η ζωή σας. Η καθημερινή αγωνία σας, ο καθημερινός ασκητικός σας αγώνας, καθώς και το χαροποιό πένθος Σας, Σας ανεβάζουν σε μεγάλα ύψη αρετής. Η ένωσις με το Χριστό είναι το τέρμα της πνευματικής τελείωσης. Ο Χριστός είναι η «ανατολή έξ ύψους, ο νοητός ήλιος της δικαιοσύνης».

Είστε επίσκοπος αρκετά χρόνια. Γνωρίζετε πάρα πολλά πράγματα της πνευματικής ζωής. Σάς βλέπω ως Επίσκοπο. Τι είναι ο Επίσκοπος; Δεν είναι μια Θεοσημεία επί της γης; Δεν είναι ο αγαλλόμενος στας αυλάς του Κυρίου, αλλά και ο μετά πόνου μετανοών δια τη σωτηρία του; Δια τούτο τα πάντα, ακόμα και το βάδισμα του, μας θυμίζουν την παρουσία του Θεού. Τα ρούχα του που φοράει κρύπτουν το μυστήριο του Θεού. Συμβολίζουν το βασιλικό αξίωμα, με το οποίο έχει χρισθεί ο Επίσκοπος, το συνεχόμενο πένθος, την αδιάκοπη μετάνοια του πεπτωκότος ανθρώπου.

Ο Επίσκοπος ονομάζεται και μαρτυράς της πίστης, της θυσίας, και της Σταύρωσης. Η ασυμβίβαστος αγάπη , ο αλόγιστος πόθος και η μέχρι θανάτου θυσία είναι τα χαρακτηριστικά των μαρτύρων. Αυτά διακρίνουν και Εσάς, Σεβασμιώτατε.

Σας ευγνωμονώ δι’ όλα και δι’ όσα κοπιάζετε και εργάζεσθε. Θερμώς παρακαλώ Υμάς όπως υψώσετε την τετιμημένην Αρχιερατικήν Δεξιάν Σας και Ευλογήσετε τον Πιστόν Λαόν του Θεού, τους Άρχοντας τους απλούς νησιώτας και εμέ τον Ελάχιστον, Ευλογήσατε τα ανακαινιστικά έργα του Ναού μας τα οποία και είναι «ανθρωπίνων ιδρώτων συντέλεσμα» και πολλών δακρύων κόπου και μόχθου, και δεχτείτε ως αντάλλαγμα και μικρόν δείγμα σεβασμού το παρόν ωμοφόριον- την ευθύνη του Επισκόπου- δι’ όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα σοφά και συνετά εργάζεσθε δι ημάς και την ευλογημένη πολυνησιακή Μητροπολιτική Σας περιφέρεια, που τώρα γνωρίζει όντως τον αληθινόν Επίσκοπον.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.