Μέχρι σήμερα ακούγαμε στις ειδήσεις για ληστείες, εγκλήματα, φόνους και το βράδυ μανταλώναμε την πόρτα μας και κοιμώμασταν ήσυχοι. Πλην από επιπόλαιες κλοπές μικροποσών και άνευ ιδιαίτερης αξίας πράγματα, δεν είχαμε άλλα κρούσματα στα χωριά μας. Αυτό που συνέβη όμως αυτές τις ημέρες, εννοώ το παρ’ ολίγον σφάξιμο, με σκοπό τη ληστεία, του συμπατριώτη και συγχωριανού μας οδηγού ταξί, Δημήτρη Καλογρίδη από την Καππαριά, από μετανάστη Πολωνό, μας αφήνει ενεούς. Ο ένοχος συνελήφθη αμέσως και παραπέμφθηκε δεόντως στις Αρχές για την γνωστή διαδικασία ανάκρισης και τιμωρίας.

Πέραν αυτού όμως τι μέλλει γεννέσθαι; Όλοι στο Κόρθι έχουν τρομοκρατηθεί. Γείτονές μου στο χωριό σκέπτονται να κλείσουν τα σπίτια τους για την Αθήνα. Κάποιος ξεκρέμασε την κυνηγετική του καραμπίνα και την έχει γεμάτη για αμυντικούς λόγους. Που μας οδηγεί αυτή η κατάσταση; Θα πρέπει να πάρομε θέση αυτοάμυνας ή ν’ αφήσωμε αμαχητί τα υπάρχοντά μας και να το σκάμε για την πρωτεύουσα παραδίδοντας την περιουσία μας σε αλλοδαπούς; Πώς να προστατευθούμε από λαθραίους εγκληματίες – μετανάστες που ξεμπουκάρουν απ’ τα φέρυ-μποτ  και καταληστεύουν το νησί μας; Θα μπορούσε μήπως Αστυνομικό Όργανο ν’ αναλάβει την εξακρίβωση στοιχείων από τυχόν ύποπτους ξένους που λυμαίνονται τα χωριά και κάνουν πασαρέλα συνήθως νυκτερινές ώρες στις επίνειες πόλεις της Άνδρου, Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι; Η αυτοάμυνα θυμίζει άλλες εποχές, είναι η χειρότερη μορφή προστασίας. Αν όλοι οι κάτοικοι οπλοφορήσουν που σημαίνει ότι θα αισθάνονται ανασφαλείς, μη εμπιστευόμενοι πλέον την κρατική μηχανή να λειτουργήσει δίκαια και να τιμωρήσει τους λαθραίους κακοποιούς στη χώρα μας, τότε παίρνουμε μόνοι μας την ευθύνη για την ασφάλειά μας πράγμα που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη ζωή μας.

Η ανεργία που σε πολύ λίγο διάστημα θα πλήξει ένα εκατομμύριο άτομα στη χώρα μας θα αυξήσει αλματωδώς την εγκληματικότητα για χίλιες-δυο αιτίες. ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ; είναι παγκόσμιο το φαινόμενο; είναι η «μαύρη» εργασία απ’ τους λαθραίους; Είναι τα πλημ­μελώς φυλαγμένα σύνορά μας; είναι οι δουλέμποροι εισαγωγείς απελπισμένων ψυχών; είναι οι Έλληνες που δεν καταδέχονται να εργασθούν σε χειρωνακτικές εργασίες; εμείς που αγοράζουμε απερίσκεπτα από αφορολόγητους του πεζοδρομίου; είναι οι πολιτικοί μας που δεν φωνάζουν δυνατά στ’ αυτιά των Ευρωπαίων να σταματήσουν αυτή την αθρόα είσοδο θλιβερών υπάρξεων στη χώρα μας; είναι οι Ελληνίδες μητέρες που φοβούνται να γεννήσουν πέραν του ενός τέκνου έναντι των 5 που γεννούν οι μετανάστες; είναι η απουσία του Κράτους στη μη στήριξη της οικογένειας; είναι το ΚΕΦΑΛΑΙΟ που φοροδιαφεύγει ατιμώρητα; είναι οι πολιτικοί μας που χαίρουν ασυλίας και ατιμωρησίας; Είναι το ξεπούλημα της Ελλάδος με τη δωρεάν ιθαγένειας σε άσχετους; τι είναι τέλος πάντων αυτό που φταίει και χάσαμε την ασφάλειά μας, την αξιοπρέπειά μας, την οικονομική μας ανεξαρτησία, τη σοβαρότητά μας και την υπόληψή μας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων μας; είναι όλ’ αυτά; είναι ένα απ’ αυτά; είναι κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε; σε τι φταίει επιτέλους η Ελλάδα και τείνει να γίνει Μειονότητα στην ίδια της τη χώρα; S.O.S. βοηθήστε την πριν βυθιστεί.

Ειρήνη – Φάνια Παπιδά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.