«Μοσχομύρισε το φαγητό στις κατσαρόλες, φούντωσαν οι φωτιές στα τηγάνια για τις φουρτάλιες, απήλαυσε η όσφρηση το ζευγάρωμα του μελιού με το καρύδι για το μοναδικό δικό μας παστέλι.

Οι εικόνες, στη μνήμη, μάρτυρες παλαιών οικογενειακών στιγμών, με τη θεία Θεανώ, στη κουζίνα, να ετοιμάζει το μεσημεριανό τραπέζι και τη θεία Άννα τη Κοχυλίνα, να καλεί και να φιλεύει, γνωστούς και αγνώστους, με ‘κείνο το γλυκό χαμόγελο της νοικοκυράς, που μπορεί ν’ αγαπά και ξέρει να χωρέσει στο τσουκάλι της φαγητό, για να χορτάσουν όλοι. Καθισμένη στο σαλόνι, με το βιβλίο της Βιβής Παλαιοκρασσά, στα χέρια μου, καλογραμμένο και αναλυτικό, τόσο, όσο χρειάζεται, για να ικανοποιεί τη γεύση, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει φαγητό στο πιάτο, μου δίνει τη βεβαιότητα, ότι έλειπε από τα αντρειώτικα σπίτια.

Ας φορέσουμε λοιπόν τη ποδιά, ας μαζέψουμε τα μαλλιά, στο λευκό μαντήλι και …καλή μας όρεξη!»

Ανδριάννα Λεβαντή

Το βιβλίο, μια καλαίσθητη έκδοση από την «Μέλισσα» παρουσιάστηκε στο κοινό στις 16.2.2011 στο ξενοδοχείο St George Lycabettous. Λεπτομέρειες στην επόμενη «α»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.