«Για πρώτη φορά στην ιστορία της τουριστικής προβολής της Άνδρου γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια να προσελκυσθούν τουρίστες από τις μεγάλες αγορές. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου η Άνδρος εμφανίστηκε με δικό της περίπτερο στο διάστημα 16 – 19 Μαρτίου 2011 στο 18ο Διεθνές Τουριστικό Παζάρι της Μόσχας ΜΙΤΤ.

Στο ανδριώτικο περίπτερο ο Δήμαρχος Γιάννης Γλυνός έκανε χρήσιμες επαφές με τουριστικούς πράκτορες στους οποίους προσέφερε διαφημιστικά έντυπα στα ρωσικά για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Άνδρου, καθώς και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό DVD με τα ιερά μνημεία του νησιού και αυτό μεταγλωττισμένο στη ρωσική γλώσσα.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η όλη τουριστική εξόρμηση στη ρωσική πρωτεύουσα χρηματοδοτήθηκε από τους αδελφούς Γιώργο και Δημήτρη Στεφάνου της Golden Star Ferries. Ο Δήμαρχος της Άνδρου Γ. Γλυνός έκανε την κάτωθι δήλωση σχετικά με το ταξίδι στη Μόσχα:

«Μέχρι σήμερα η διαφήμιση της Άνδρου περιοριζόταν στις τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Η κατάργηση από τον «Καλλικράτη» της Νομαρχίας Κυκλάδων που μας κάλυπτε μέχρι τώρα στη διαφήμιση του νησιού μας εκτός Ελλάδας μας ανάγκασε να ανασκουμπωθούμε ώστε η φετινή τουριστική περίοδος να μην πάει χαμένη. Για το λόγο αυτό σαν κυρίαρχο στόχο βάλαμε την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού. Ενδεικτικά αναφέρω τη μεγάλη προσέλευση πιστών στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, κυρίως από την Κύπρο. Αυτόν τον ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό θέλουμε τώρα να γνωρίσουμε και στα εκατομμύρια των Ρώσων που εμπνέονται από την Ορθόδοξη Πίστη. Παράλληλα με τον θρησκευτικό τουρισμό θα προωθήσουμε στην Άνδρο και τον λεγόμενο περιπατητικό τουρισμό. Ετοιμάζουμε επίσης ένα τηλεοπτικό σποτ που θα διαφημίζει την Άνδρο σαν  προάστιο της Αθήνας ώστε να μας επισκέπτονται και τους 12 μήνες του χρόνου τουρίστες κάθε Σαββατοκύριακο».

Στην τουριστική εξόρμηση στη Μόσχα πήρε μέρος και ο σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης δημιουργός της ταινίας «Εκκλησίες και Μοναστήρια της Άνδρου». Η ταινία αυτή αποτυπώνει όλο το φάσμα των ιερών μνημείων της Άνδρου. «Στην ταινία μου αυτή, διευκρινίζει ο Γ. Δάμπασης, δεν γίνεται αναφορά μόνο στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Άνδρου αλλά γίνεται ταυτόχρονα  παρουσίαση θρησκευτικών τελετών και των εθίμων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι Ρώσοι θα ξετρελαθούν όταν δουν το θρησκευτικό πλούτο του νησιού μας».

Τέλος είναι αξιοσημείωτη η συμφωνία που έγινε μεταξύ του κ. Γλυνού και της εταιρίας Ilina Yachting να καταπλεύσει στο νησί στις  5 .6.2011 στόλος ιστιοφόρων με Ρώσους, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα και τα μοναστήρια. Πρόκειται για την απαρχή ενός φιλόδοξου τουριστικού προγράμματος για την προσέλκυση σημαντικού ρεύματος Ρώσων τουριστών που θέλουν να συνδυάσουν επισκέψεις σε θρησκευτικά μνημεία και παράλληλα να κάνουν διακοπές τις ηλιόλουστες θάλασσες».

Λ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.