Για όσους δεν διέπλευσαν το ωκεανό, συμβαίνει μερικές φορές να συσσωρευτούν συγχρόνως πάρα πολλά και πολύ μεγάλα προβλήματα, οικονομική δυσπραγία κυβερνητικά και διοικητικά προβλήματα έλλειψη εφοδίων, ελάττωση της ποσότητος των εναπομεινάντων καυσίμων και ύδατος κ.α.

Εάν σ’ όλα αυτά προσθέτουμε την θαλασσοταραχή και μια μηδενική ορατότητα, η οποία άλλοτε καθιστούσε αδύνατον τον καθορισμό του στίγματος του πλοίου, σε μιαν τόσον ζοφερή  κατάσταση σαν αυτήν που έδωσε στο ΔΑΝΤΗ   την έμπνευση να γράψει την κόλαση του. Σ’ αυτήν λοιπόν την τραγική κατάσταση, ο πλοίαρχος, μη βλέποντας τίποτα μπροστά του στρέφει, ενστικτωδώς  το βλέμμα προς τα επάνω προς εκεί που λένε ότι είναι οι Θεοί. Και να εκεί, μεταξύ των νεκρών, που αρχίζουν να αραιώνουν  βλέπει ένα αστεράκι, σημείο ότι η κακοκαιρία αρχίζει να υποχωρεί. Ένα τέτοιο αστεράκι ελπίδας στην σημερινή τραγική κατάσταση της πατρίδας μας είναι η νίκη των κοριτσιών μας επί της Κίνας και ανακήρυξης τους σε πρωταθλήτριες του Κόσμου. Ήλθε δε και η βράβευσης των αεροπόρων μας, μετά από λίγες μέρες, ως των καλύτερων της συμμαχίας, να επισφραγίσει την πρώτη μεγάλη νίκη. Έχει αποδειχθεί, πολλές φορές, σ’ ανάλογες περιπτώσεις της μακραίωνης ιστορίας μας, ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ μεριάζει τα  σύννεφα και  τότε το αστεράκι φαίνεται και φωτίζει τον δρόμο μας, εμείς αυτή την στιγμήν προσδοκούμε και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΨΥΧΗΝ πιστεύομε.

Ι. Ν Μπουλμέτης Πλοίαρχος Ε.Ν Πολιτευτής Ε. Π.  Κυκλάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.