The Sound of Austria ήταν ο γενικός «τίτλος» της πολιτιστικής εκδήλωσης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και της ΑΕ του πρέσβη Mr Michael Linhart στις 10 Οκτωβρίου 2011 στο St. George Lycabettus

Η εκδήλωση που περιλάμβανε μια έκθεση γνωστών αυστριακών καλλιτεχνών – Joachim Lothar Gartner, Christian Eder, Lui Janele, Thomas Kröswang – από το διάσημο «Wiener Künstlerhaus» στην SG Art gallery του ξενοδοχείου, ένα ρεσιτάλ του μουσικού συνόλου «Wiener Solisten» καθώς κι ένα αυστριακό φιλανθρωπικό γκαλά/ δείπνο ήταν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης το μουσικό σύνολο «Wiener Solisten» -Edua Amarilla Zadory, Manuel Hofer και Jörg Ulrich Krah- καθώς και ο έλληνας συνθέτης Βασίλης Σταμάτης ερμήνευσαν σύγχρονη αυστριακή κι ελληνική μουσική. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η σύνθεση «Variations on a Persian March», του Βασίλη Σταμάτη δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη ειδικά για την εν λόγω εκδήλωση.

Το αυστριακό γκαλά /δείπνο στο πολυβραβευμένο «Le Grand Balcon»  πό τους ήχους του «Wiener Solisten» πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS που έχει ιδρυθεί στην Αυστρία.

Την εκδήλωση τίμησαν οι πρέσβεις της Σερβίας και του Ιράκ, ο Πρέσβης του Υπ. Εξωτερικού κ. Αντώνιος Νικολαΐδης, ο πρέσβης  κ. Κριεκούκης, η κ. Λήδα Βαρδινογιάννη η κ. Λίλα Εμπειρίκου, η κ. Rutner η κ. Σαρακάκη η κ. Βένια Δημητρακοπούλου , η κ.  Έυη Νικολακοπούλου, η κ. Λιάνα Σκουρλή, τα ζεύγη Αλ. Φασιανού, Παγώνη, Αν. Παλαιοκρασσά , Λ. Βρεττού, Παπαλεξανδρή, Β. Κεσσίογλου, Γ. Λιβανού, Τσαλικιάν, Μαναόυ, Δημ. Γουλανδρή, Νικολάου, Μαυρίδη, κ.α.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Austrian Airlines, Dirollo Berglandmilch/Alpiland, , Raiffeisenlandesbank Niederösterreich Wien και Winzer Krems.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.