Η Αγάπη της Καρδιάς καθηλωμένη στον Σταυρό θρηνεί μαζί σας. Τι άλλο επιθυμείτε;

Η  Καρδιά  αυτή στο ιερό Της μαρτύριο πενθεί και γογγύζει θλιβερά-στρέφει το βλέμμα Της με προσδοκία λύτρωσης, στον Ουράνιο Πατέρα. «Ω Ζεύ, τι μου δράσαι βεβούλευσαι πέρι;»

Τίποτε δεν επιθυμώ εγώ εδώ ν’ αρνηθώ, τίποτε να παρακαλέσω, γιατί όταν έχει παρέλθει και σβηστεί το φως της ημέρας, πρώτος που πλήττεται είναι ο ιερεύς, ωστόσο ο ναός και το σχήμα του Σταυρού τον ακολουθούν στο μαρτύριο της Θυσίας.

Μέσα σ’ αυτή τη σκοτεινιά τίποτε δεν δύναται να λάμψει.

Μόνο από πένθιμο έρεβος η πυρά υψώνεται χρυσός καπνός, θυμίαμα ταπεινό στον Επουράνιο και λάμπει τώρα γύρω από την κεφαλή ημών  των ,ακόμη, δυσπιστούντων.

Η Μητέρα, η πλέον σιωπηλή, ευλογημένη του Θεού, βαθιά πονεμένη, ακολουθεί στενάζοντας τα ίχνη της μοιραίας πορείας προς τον Γολγοθά. Το βλέμμα του Ιησού διακρίνει στο πλήθος την αθώα, θρηνούσα Θεοτόκο.

Κουράγιο της ένευσε με τα χείλη Του. Οπλίσου με δύναμη, πρέπει να γίνει το θέλημα του Πατρός μου. Είναι μεγίστη θυσία που  δεν μπορώ ν’ αποφύγω για την λύτρωση των θνητών ανθρώπων. Και τότε μια υπερκόσμια λάμψη χύθηκε στο στερέωμα, το πρόσωπο της Παναγίας φωτίστηκε  ξαφνικά,

«Εσύ επελέγης για μια υψίστη αποστολή επί της γης, ακούστηκε μια φωνή.

Γίνε δυνατή και προστάτης όλων των θρηνούντων μητέρων που έχασαν  τους υιούς τους. Γίνε η Παρηγορήτρα, η Παντάνασσαη, Θεοσκεπαστη, η Εκαντοπυλιανή, η Δακρυρροούσα, η Γρηγορούσσα, γίνε ο Φύλακας Άγγελος όλων των ανθρώπων που σε καλούν να τους βοηθήσεις.»

Αυτά είπε η Φωνή και σίγησε. Η Παναγία κράτησε τον λόγο της υπό τον όρο ότι κι εμείς οι θνητοί προσπαθούμε  να συμβιώνουμε με αγάπη, αλληλεγγύη και συγχώρεση στους αδελφούς μας.

Καλό Πάσχα σ’ όλο τον κόσμο!

Ειρήνη-Φάνια Παπιδά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.