Η /Ο λογοπαθολόγος (λογοπεδικός ή λογοθεραπευτής) είναι επιστημονικά εκπαιδευμένος να:

Ασχολείται με τις διαταραχές της επικοινωνίας (λεκτικής ή μη λεκτικής, του προφορικού ή γραπτού λόγου) στα βρέφη, στα παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες και τους υπερήλικες.

Δραστηριοποιείται στον τομέα: πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας/ αποκατάστασης, όπως και έρευνας των διαταραχών αυτών.

Συνεργάζεται με άλλους ειδικούς (ιατρούς, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς κ. ά.),  όταν αυτό απαιτείται.

Η επιστημονική κατάρτιση της/του λογοπαθολόγου, είναι πανεπιστημιακού – μεταπτυχιακού επιπέδου και η εκπαίδευση της/του είναι θεωρητική και κλινική.

Ζητώντας τη βοήθεια της/του Λογοπαθολόγου:

Θα διαπιστώσετε, αν απαιτείται θεραπευτική παρέμβαση και θα εκτιμηθούν οι σχετικοί παράγοντες: η συχνότητα και η χρονική διάρκεια της θεραπείας. Ο/Η λογοπαθολόγος μιλώντας σε σας και τους δικούς σας ανθρώπους, θα αξιολογήσει τις δυσκολίες σας και βασιζόμενος στο ιατρικό ιστορικό σας και στις κατάλληλες διαγνωστικές λογοθεραπευτικές δοκιμασίες (τεστ), θα διαπιστώσει αν χρειάζεται:

Άμεση λογοθεραπευτική παρέμβαση Επανεξέταση μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα  Έμμεση παρέμβαση, συμβουλευτική προς εσάς ή τους δικούς σας ανθρώπους

Παραπομπή σε άλλη ειδικότητα π.χ. ΩΡΛ για αξιολόγηση της ακοής, παιδοψυχίατρο, αναπτυξιολόγο-παιδίατρο κ.λ.π. Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο, να μην χρειάζεστε λογοθεραπεία

Καλύτερα όμως να ανησυχήσουμε έγκαιρα, ακόμα και αν η ανησυχία αποδεχτεί αβάσιμη.

Μόσχα Κοντορούση  Λογοπαθολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.