«Ουρανός πολύφωτος η Εκκλησία ανεδείχθη απαντάς φωταγωγούσα τους πιστούς, εν ω εστώτες κραυγάζομεν: Τούτον τον Οίκον στερέωσαν, Κύριε »

Στις 18 Μαΐου 2013, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Δωρόθεος Β’, συνεπικουρούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Πανάχραντου π. Ευδόκιμο, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο, εφημέριο του Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Ν. Φιλοθέης και με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Άνδρου, ετέλεσε με την κατά το τυπικό της Εκκλησίας μας αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια, τα Εγκαίνια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Παλαιόπολης.

Την Παρασκευή 17.5.2013, παραμονή των εγκαινίων, πλήθος κόσμου συνέρρευσε και με συγκίνηση και κατάνυξη παρακολούθησε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, την πανηγυρική αρτοκλασία και την υπό του Σεβασμιότατου εναπόθεση Ιερών Λειψάνων των Αγίων Παντελεήμονος, Χαραλάμπους και Αντύπα στο δισκάριο, επί της Αγίας Τράπεζας του Ναού.

Ανήμερα των εγκαινίων στις 18.5.2013, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. κ. Δωρόθεου Β3 και του Ηγουμένου π. Ευδόκιμου, μετά τον κατανυκτικό Όρθρο και την περιφορά των Ιερών Λειψάνων τρις πέριξ του ναού συνοδεία του κλήρου και του λαού, άνοιξαν οι πύλες του σφραγισθέντος Ναού υπό τους ήχους της υμνωδίας «Άρατε Πύλας» και κωδωνοκρουσιών και εισήλθε η πομπή στο Ναό, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο και τα Ιερά Λείψανα, τα οποία απέθεσε εντός της Αγίας Τράπεζας, την σφράγισε με κηρομαστίχη, την μύρωσε με μύρα και την «έντυσε» με περικαλλή καλύμματα. Στη συνέχεια έχρισε και μύρωσε τον Ναό με σπόγγο μύρου επί καλάμου.

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε τον εφημέριο του ναού πρεσβύτερο Ιωάννη Κουλούρη με τη απόδοση του οφφικίου του Οικονόμου. Ο πατέρας Ιωάννης Κουλούρης και η πρεσβυτέρα Αικατερίνη τιμήθηκαν και από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΕΡΜΗΣ» με αναμνηστικά δώρα, σε αναγνώριση της προσφοράς τους στο ποίμνιο της Παλαιόπολης. Ωσαύτως, τιμήθηκαν επαξίως και οι Δωρητές και Μεγάλοι Ευεργέτες Αλέξανδρος Ζρέκ και Αικατερίνη Δερτούζου-Ζρέκ για την πολύτιμο χορηγία τους. Ο Σεβασμιότατος τους παρασημοφόρησε με το Σταυρό της Αγίας Μεθοδίας Κιμώλου. Επίσης, τιμήθηκαν αμφότεροι και από τον εφημέριο του Ναού και την πρεσβυτέρα με ασημένιο σταυρό και αναμνηστική πλακέτα. Σε αναγνώριση της προσφοράς των δωρητών, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΕΡΜΗΣ» τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα. Κατά την τελετή των εγκαινίων απέδωσαν τιμές το παριστάμενο άγημα του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναυτικό Παρατηρητήριο Άνδρου και από θαλάσσης το διερχόμενο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» της FAST FERRIES, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ι. Γλυνός, ο Αντιδήμαρχος κ. Φ. Αθανασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κ. Ισσαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Μ. Βενετίκη, Δ. Θεοδωράκης, Κ. Θωμάς, Α. Μακρή, Θ. Σουσούδης και Α. Ψητός, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιόπολης κ. Λ. Βλαστάρης, ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου κ. Μ. Δελάρτας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου κ. Ι. Φιλιπούσης, η Λιμενάρχης κα. Μαρινάκη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Παλαιοπολιανών Άνδρου «Ο ΕΡΜΗΣ» κ. Θ. Φιλιππίδης, οι ενορίτες και πλήθος κόσμου από όλη την Άνδρο, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τους Δωρητές και Μεγάλους Ευεργέτες κ. Αλέξανδρο Ζρέκ και κα. Αικατερίνη Δερτούζου-Ζρέκ για την πολύτιμο χορηγία τους. Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Δωρόθεο Β’, στον Ηγούμενο π. Ευδόκιμο, σε όλους τους συλλειτουργούς αρχιμανδρίτες, πρεσβυτέρους και διακόνους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Άνδρου για την διάθεση Υπηρεσιών του Δήμου και την ευγενή φιλοξενία προσκεκλημένων, καθώς και στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και Επιτρόπους, στους ενορίτες Παλαιοπολιανούς και σε όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια την τελετής.

Παλαιόπολη Άνδρου, 27.5.2013

Ο Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

+ π.Ιωάννης Κουλούρης Εφημέριος

Ι.Ν. Αγ.Ιωάννου Προδρόμου Παλαιόπολης Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.