Από τις 17 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου η Άνδρος προβάλλεται στο Golden Hall  με τον τίτλο «Η Άνδρος του Πολιτισμού και  των Τεχνών».

Δόθηκε, λοιπόν,  η ευκαιρία να ετοιμασθεί ένας λαμπρός χώρος για το Ίδρυμα Γουλανδρή και ένας άλλος για το Ίδρυμα Κυδωνιέως. Λιγότερο λαμπρή η ιδέα να συνυπάρξουν σ’ έναν χώρο η Καΐρειος Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό και Χριστιανικό Μουσείο, το οποίο και επέλεξε από τις τέχνες την γαστρονομία. Από το Λαογραφικό και Χριστιανικό  ξεχύνονταν και πλημμύριζαν την ατμόσφαιρα ευωδιές σπανακόπιτας και φουρτάλιας στους πειρασμούς των οποίων υπέκυπταν οι επισκέπτες εξυμνώντας έτσι και τον ιδρυτικό φορέα του, δηλ. το Ξενοδοχείο   Παράδεισος. Κρίμα που η ιδέα αυτή δεν υιοθετήθηκε και από άλλους φορείς ώστε να προβληθούν παραλλήλως τα ανδριώτικα τυριά, λουκάνικα και γλυκά.

Εκείνο όμως που συνιστά παράλειψη είναι η παντελής απουσία των υπόλοιπων πολιτιστικών φορέων δηλ. του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσικού Συλλόγου, των δυο θεατρικών ομίλων, της εφημερίδας Ανδριακή, των εκδόσεων Gutenberg ,  του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γαυρίου, της Κινηματογραφικής Λέσχης  κλπ. φορέων που η συμβολή τους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες είναι τέτοιου επιπέδου, που θα το ζήλευαν πολλές επαρχιακές πόλεις, φορέων που λειτούργησαν και λειτουργούν με μεράκι και συνέπεια και περίσσια αγάπη για το νησί μας.

Δ. Καμαριανός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.