«Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών, με αναπηρίες»

Γιάννης Δεκαβάλλας: προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

«Με την παρούσα επιστολή, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, θέλω για μία ακόμη φορά να θέσω υπόψη σας τα σημαντικά προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας, με αναπηρίες.

Ειδικότερα αναφέρομαι στη λειτουργία της επιτροπής ΚΕΠΑ, η οποία συνεδριάζει στη Σύρο με σκοπό να εξετάσει τους έχοντες προβλήματα υγείας και αναπηρίας των Κυκλάδων. Δυστυχώς η επιτροπή αυτή παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της, κυρίως λόγω έλλειψης σημαντικών ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού που είναι αναγκαίο για τη στελέχωσή της. Κυρίως αναφέρομαι στην χρήσιμη ειδικότητα του νευρολόγου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να περνά πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να μπορούν οι ασθενείς να εξεταστούν από γιατρό της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Θα πρέπει λοιπόν οι αρμόδιοι να φροντίσουν άμεσα την στελέχωση της επιτροπής,  με όλες εκείνες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες, έτσι ώστε η επιτροπή να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα  και να εξυπηρετεί το σύνολο των ασθενών.

Παράλληλα για το διάστημα αυτό δεν θα πρέπει να διακόπτεται η καταβολή της πλήρους σύνταξής τους, αλλά μόνο του επιδόματος, το οποίο βεβαίως μετά την επαναδιαπίστωση αναπηρίας τους, θα πρέπει να τους καταβάλλεται και αναδρομικά.

Η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου απαιτεί άμεση και ευέλικτη αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται από τη λειτουργία των υγειονομικών και προνοιακών υπηρεσιών και λόγω του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος, θεωρούμε Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας και την ευαισθησία σας, ότι θα φροντίσετε άμεσα για την επίλυσή του.»

Γ. Δεκαβάλλας Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.