Ο Φον Δημητράκης του αξέχαστου Ψαθά ζωντάνεψε την ανοιξιάτικη Άνδρο επικαιροποιώντας τον μικροαστό Έλληνα πολιτικάντη, τον εμπνευσμένο δάσκαλο, τον γενναίο εργάτη, τον αφανή ήρωα της διπλανής πόρτας σκιαγραφώντας την ελληνική κοινωνία της εποχής που δεν απέχει και πολύ στις εκφάνσεις της από την σημερινή μικροαστική κοινωνία των επαρχιών. Η αναπαράσταση με ερασιτέχνες ηθοποιούς πολύ λίγα είχε να ζηλέψει από τον επαγγελματισμό αναλόγων παραστάσεων των Αθηνών. Συγχαρητήρια!

«Τη γνωστή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά παρουσίασε τον Απρίλιο στο ανδριακό κοινό η Λαϊκή Σκηνή Άνδρου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσαπέκου. Το έργο, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου για 8 παραστάσεις. Το θεατρικό αυτό έργο του Ψαθά πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τις πολιτικές φιλοδοξίες, την προδοσία ανθρώπων και αξιών, την αντίσταση και τον αγώνα. Αναφέρεται στην εποχή της γερμανικής κατοχής, αλλά τελικά αποδεικνύεται εξαιρετικά διαχρονικό και επίκαιρο.

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης: κ. ΙΟΥΛΙΑ: Βιβή Περτέση, ΜΑΡΙΑ: Αγγελική Στρατή, ΑΝΝΑ: Νίκη Μίγγα, ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ: Γιώργος Μαγκανιώτης, ΛΕΩΝΙΔΑΣ: Θανάσης Καρπούζης, ΦΩΦΩ: Μίνα Μαύρη, ΖΑΡΛΑΣ: Βασίλης Πομώνης, ΓΙΑΝΝΗΣ: Γιώργος Τσατσόμοιρος, ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Γιώργος Ελευθερίου, ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ: Νίκος Ρούσσος.

Για την παράσταση εργάστηκαν:  Σκηνικά: Μάριος Βάρελης, Γιώργος Ελευθερίου, Γιώργος Τσατσόμοιρος. Φωτισμοί: Αδάμ Τσαπέκος. Επιμέλεια κοστουμιών: Όλγα Κοκότη. Υποβολείο: Βιβή Περτέση. Φλογέρα έπαιξε ο Θανάσης Καρπούζης. Ήχοι: Μίνα Κοκότη, Ειρήνη Κορκοδείλου. Επιμέλεια προγράμματος: Μίνα Μαύρη. Αφίσα – Φωτογραφίες: Αγγελική Στρατή. Φροντιστήριο: Χρυσάνθη Τσαπέκου. Κομμώσεις: Δέσποινα Μάνεση. Μακιγιάζ: Κατερίνα Μανδαράκα, Όλγα Κοκότη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.