Όταν κόβεις μίαν εληά είναι σαν να σκοτώνεις έναν άνθρωπο!

Σόλων

Αϊνστάϊν: Δύο πράγματα δεν μπορούμε να εξερεύσουμε: Το Σύμπαν και την ηλιθιότητα!!! Και προσέθεσε: Για το σύμπαν ίσως υπάρχει μία πιθανότητα, για την ηλιθιότητα καμμία!

Επειδή ούτε ο Σολων ούτε ο Αϊνστάϊν είναι δυνατόν να γίνουν κατανοητοί από τους ηλιθίους, ας πάρουν την μοίρα τής Άνδρου στα χέρια τους οι σώοι τας φρένας και οι νοήμονες πριν είναι πολύ αργά.

Έμαθα, με οδύνη, για την πυρκαγιά στα Υψηλού. ΕΥΓΕ ΣΑΣ και πάλι!!! Ωραία έθιμα έχετε κρατήσει! Έχετε ξεχάσει τα πραγματικά ωραία και εποικοδομητικά και έχετε κρατήσει τα βάρβαρα. Ούτε επί τουρκοκρατίας δεν έγιναν αυτά!!! Το ξέρετε ότι τα παλληκάρια τού ’21, χάρις στα οποία ε ελευθερωθήκαμε από τον οθωμανικό ζυγό, δεν πυροβολούσαν την τουρκική φρουρά, η οποία ήταν σταυθευμένη μέσα στον Παρθενώνα για να μην προξενήσουν ζημίες; Κι’ εσείς πάτε και πετάτε φωτοβολίδες, για διασκέδαση (εύγε σας, πολύ πολιτισμένη «ψυχαγωγία»), κι΄όποιον πάρει ο χάρος! Κι’ ο χάρος παίρνει την Φύση! Αυτήν που, νυχθημερόν, ακούραστα εργάζεται για να μας θρέφει! Και καίτε και περιοχές για την ανανέωση τής χλωρίδας!

Καταλάβετε, επί τέλους, τουλάχιστον οι νοήμονες, ότι πρέπει να αναλάβετε δυναμική δράση, έναντι στην απάθεια και την αδιαφορία τής εποχής. «Μην θίγετε τα κακώς κείμενα» είναι ένα ανόητο και επιζήμιο ρητόν, είναι υποκρισία. Το να μην βοηθάς για την καταπολέμηση τού κακού, με την απόκρυψη στοιχείων και την σιωπηρή ανοχή σου και με την αποχή σου από οποιαδήποτε δραστηριότητα, η οποία θα σταματήσει στο εφεξής τέτοιου είδους πράξεις, γίνεσαι συνεργός τού εγκλήματος. Και είναι στρουθοκαμηλισμός. Και σε τι ωφελεί; Δεν θέλω να βλέπω, αλλά έτσι αφήνομαι και με τρώει το ζώον-εχθρός. Και εχθρός τώρα είναι όσοι δεν σέβονται το περιβάλλον και την Φύση. Και το κάνουν από ηλιθιότητα, η οποία καταλήγει στην παράνοια. Διότι είναι ηλιθιότητα και παράνοια να καταστρέφεις το περιβάλλον σου. Ένας Ιρλανδός συγγραφέας έγραψε κάποτε ότι ο άνθρωπος έχει τρελλαθεί, διότι είναι το μόνο ζώον το οποίον καταστρέφει το περιβάλλον του!

Όπως έγραψα και στο πρώτο μέρος τού άρθρου, η Φύση και το περιβάλλον μας, έχουν άμεση σχέση με την ψυχική και σωματική μας υγεία και η υγεία μας, με το Ευ Ζην μας.

Την χαρά και την ευτυχία μας, την δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και είμαστε υπεύθυνοι για το πεπρωμένο το οποίο, καθημερινά, δημιουργουμε μετην συμπεριφορά μας απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Ζούμε σε έναν πλανήτη και σε μία κοινωνία όπου όλα και όλοι αλληλοεξαρτώνται, και όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό είναι επικίνδυνα επιζήμιοι.

Ας αναλάβουν τα ηνία, οι δίκαιοι και οι νοήμονες όπου κι’αν βρίσκονται, είτε σε υπεύθυνες θέσεις είτε απλοί πολίτες, οι δεύτεροι είναι και οι σημαντικώτεροι, όταν είναι συνειδητοποιημένοι και ενωνένοι, για να εξαλείψουνσουν για πάντα το κακό, το οποίο πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του. Όλοι μαζί μπορούμε! Οι εμπρηστές και οιβάρβαροι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Τελεία και παύλα!

Μπορεί ο καθένας, ξεχωριστά, να αρχίσει να συνδράμει για την ανάπλαση τής χαμένης φύσεως και να δραστηριοποιηθεί για το κοινό καλό. Μπορεί ο καθένας να φυτέψει δένδρα και λουλούδια, στον κήπο του, στο κτήμα του, στο μπαλκόνι του, να λάβει μέρος στην αναδάσωση με εθελοντικούς συλλόγους και να προσφέρει πολλά, στον εαυτό του και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Πρέπει ο καθένας να αρχίσει να απαιτεί από τους κατασκευαστές να δημιουργούν χώρο για δένδρα γύρω από τα σπίτια, είτε αυτά είναι μονοκατοικίες είτε πολυκατοικίες, και όχι να αφήνει να κόβουν τα ήδη υπάρχοντα!

Ευχόμαστε, όπως ανοίγουν τα λουλούδια, να ανοίξουν και οι άνθρωποι προς άλλους τρόπους σκέψεως, να κατανοήσουν απόλυτα τι σημαίνει εναρμόνιση με την Φύση και με τον εαυτό μας, να συνειδητοποιήσουν ότι τα πάντα είναι αλληλενδετα και ότι όλα εξαρτώνται από την σχέση μας με το περιβάλλον, το άμεσο και το έμμεσο, και να κατευθυνθούν προς την αληθινή άνθιση τού ιδίου τού εαυτού τους.

Η Άνδρος «της τέχνης και τού πολιτισμού», αν θέλει. όντως, να είναι αντάξια τού τίτλου, πρέπει να πατάξει κάθε είδους απολίτιστη πράξη και ενέργεια, με θάρρος, συνέπεια και υπευθυνότητα, χωρίς υπεκφυγές και ευθυνοφοβία . Πρέπει όλοι, από κοινού, να απαιτήσουμε το δικαίωμά μας να διαφυλάξουμε, να ανοικοδομήσουμε και, συνεχώς, να βελτιώνουμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο ο για να ζούμε καλά και αρμονικά και να δημιουργούμε.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ, εκ βάθους καρδίας, τους Εθελοντές

Δασοπυροσβέστες και την Πυροσβεστική, οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν φωτεινό παράδειγμα για όλους, να τους μιμηθούν και να τους συνδράμουν στο ηρωϊκό έργο τους!

Γένοιτο !

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.