«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ο μοιραίος πλους, ένας ανεκτίμητος θησαυρός». είναι το θέμα της διάλεξης της κ. Νομικής Παλαιοκρασσά, αρχαιολόγου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 στις 20.00 στον Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδος στο  πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός», που παρουσιάζεται από τον Απρίλιο του 2012 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Θα παρουσιαστούν οι αρχαιότητες που ανελκύσθηκαν κατά τα έτη 1900-1901 και 1976 και πιο συγκεκριμένα τμήματα του φορτηγού πλοίου,  που ναυάγησε κατά την περίοδο 75 – 50 π.Χ.,  ανθρώπινα σκελετικά κατάλοιπα, προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων, καθώς και το πολύτιμο φορτίο, όπως για παράδειγμα γλυπτά και χάλκινα αγάλματα και αγαλματίδια, γυάλινα, μεταλλικά και πήλινα αγγεία, χρυσά κοσμήματα, νομίσματα, κ.α. Μέρος του πολύτιμου φορτίου αποτελούσε και ο περίφημος «Μηχανισμός των Αντικυθήρων»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.