Αναποτελεσματικό αποδεικνύεται από τις πρώτες κιόλας μέρες της λειτουργίας του το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Άνδρου που στεγάζεται σε χώρο του Δήμου. Την στελέχωσή του με προσωπικό του εφοριακού κλάδου και με φορολογικές αρμοδιότητες ζητά με έγγραφό του στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη ο Δήμαρχος Γιάννης Γλυνός. Μπορεί η επιστολή να πέσει σε ευήκοα ώτα, μπορεί και όχι… Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Εργασίας και στους βουλευτές του νομού.

Η επιστολή προς τον κ. Θεοχάρη

«Για πολλοστή φορά απευθυνόμαστε σε εσάς, αναφορικά με το θέμα της αναστολής λειτουργίας των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.

Ήδη, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας φάνηκαν και τα πρώτα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Ανδριωτών φορολογουμένων, καθώς το Γ.Ε.Φ. Άνδρου, που φιλοξενούμε σε χώρο του Δήμου μας, απογυμνωμένο από οποιαδήποτε φορολογική αρμοδιότητα, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις παρεχόμενες φορολογικές υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ. του νησιού, στην αναστολή λειτουργίας της οποίας προχωρήσατε, παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις και διαβήματα.

Απευθυνόμενοι λοιπόν για άλλη μια φορά προς εσάς, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή, ώστε να φιλοξενήσει  στους χώρους του τον ελάχιστο αριθμό των 5 υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, με ουσιαστικές φορολογικές αρμοδιότητες, που θα καλύπτουν και τις ανάγκες των Ανδριωτών φορολογουμένων και τις ανάγκες του Υπουργείου Οικονομικών για την εύρυθμη λειτουργία της βεβαίωσης και είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

Πιστεύουμε πως εν τέλει ο στόχος μας είναι κοινός! Αν είστε πραγματικά διατεθειμένος να ενισχύσετε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και να βελτιώσετε τις παρεχόμενες φορολογικές υπηρεσίες, τότε θα διορθώσετε άμεσα τη ζημία που έχει προκληθεί από την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Άνδρου και θα προχωρήσετε στη μεταξύ μας συνεργασία, ενισχύοντας το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Άνδρου και με προσωπικό του εφοριακού κλάδου και με φορολογικές αρμοδιότητες.

Ως Δήμος Άνδρου έχουμε αποκτήσει πλέον επαρκή εικόνα και ζητούμε να συζητήσουμε μαζί σας μια βιώσιμη λύση σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, σε τόπο και χρόνο, που θα μας καθορίσετε ο ίδιος, το συντομότερο δυνατό.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.