Μια νέα αθλητική κυψέλη γεννήθηκε στο νησί μας
Είναι αδιαμφισβήτητο και γνωστό σε όλους, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, πως η άθληση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία μας. Γνωστό και το ρητό των αρχαίων προγόνων μας «νους υγιής εν σώματι υγιή», εννοώντας φυσικά πως η άσκηση καλλιεργεί σώμα και πνεύμα.

Γνωστή είναι και η αγάπη που έχουμε για τον αθλητισμό στο νησί μας, την Άνδρο. Πολλοί από εμάς ασχολούμαστε στον ελεύθερο χρόνο μας με τα αγαπημένα μας σπορ. Ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, στίβος, ποδόσφαιρο, είναι μερικά από τα αθλήματα που έχουν αναπτυχθεί στο νησί μας επίσημα, μέσα από συλλόγους. Ποδηλασία, τένις, κολύμβηση κ.α., έχουν πιο ατομική χροιά και δεν στηρίζονται ακόμα από συλλογική προσπάθεια.

Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε ένα πανέμορφο ομαδικό άθλημα, ένα άθλημα που έχει κάνει τους Έλληνες πολλές φορές υπερήφανους. Είναι το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, γνωστό σε όλους μας, ως «μπάσκετ». Το μπάσκετ στην Άνδρο είναι πολύ αγαπητό σπορ κι έχει βρει πολλούς φίλους, αλλά και ικανότατους αθλητές. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να το οργανώσουμε και να το αναπτύξουμε προς όφελος, πάνω απ’ όλα, της νεολαίας.

Πριν τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο πανανδριακό τουρνουά μπάσκετ, που κράτησε 3 ημέρες, στο Γαύριο. Το φθινόπωρο ξεκινήσαμε το πρώτο πανανδριακό πρωτάθλημα, που τελείωσε το καλοκαίρι του 2012 και με τον ίδιο τρόπο έγινε και το δεύτερο πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013, με το final four στη Μεσαριά. Η συμμετοχή σε όλα τα παραπάνω ήταν μεγάλη. Πάνω από 70 αθλητές αγωνίστηκαν στο άθλημα που αγαπάνε. Τα οφέλη από όλο αυτό το εγχείρημα δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Είναι αυτονόητα και τα γνωρίζουν όλοι.

Παράλληλα ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2011 αθλητικά τριβδόμαδα εκμάθησης καλαθοσφαίρισης (summer basket camp) για τους μικρούς φίλους του αθλήματος. Φέτος το καλοκαίρι διοργανώσαμε το 3ο «αθλητικό σχολείο» εκμάθησης μπάσκετ και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Πάνω από 50 παιδιά, ηλικίας από 06 μέχρι 13 ετών έτρεξαν, έπαιξαν και διασκέδασαν, μαθαίνοντας και παίζοντας μπάσκετ.

Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσουμε στην ίδρυση αθλητικού συλλόγου, με κύριο άθλημα την καλαθοσφαίριση. Προσδοκία και όραμα του συλλόγου μας  είναι να φέρει κοντά στον αθλητισμό την νεολαία και να καλλιεργήσει στα παιδιά μας το αθλητικό μεγαλείο και ιδεώδες.

Έτσι κάπως ωρίμασε η ιδέα και  ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ» συνεστήθη και επίσημα πλέον, στις 9 Σεπτεμβρίου. Είμαστε υπερήφανοι, που επιτέλους το νησί μας έχει και μπασκετικό σωματείο. Συγχρόνως έγιναν όλες οι ενέργειες και εξασφαλίσαμε και τη συμμετοχή μας στο Κυκλαδικό πρωτάθλημα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αθλητές μας να αναμετρηθούν με τα άλλα σωματεία των γειτονικών μας νησιών.

Αυτό που απομένει και είναι και το δυσκολότερο κομμάτι του εγχειρήματος, είναι η διάρκεια που θα έχει ο σύλλογος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την διάρκεια, αποτελεί η στήριξη του κόσμου, καθώς στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, χωρίς στήριξη είναι πολύ δύσκολο να έχει συνέχεια ο σύλλογος.

Σκοπός του συλλόγου και όλης αυτής της προσπάθειας είναι να εξασφαλίσουν τα παιδιά μας μια υγιή και πολύτιμη ενασχόληση.

Μεγάλος στόχος του εγχειρήματος είναι η κατασκευή ενός κλειστού αθλητικού κέντρου στην Άνδρο, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον αθλητισμό, στο νησί μας.

Το κλειστό αθλητικό κέντρο θα αποτελέσει τον πυρήνα για ποικίλες άλλες εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, σχολές εκμάθησης παραδοσιακών χορών, τοπικών μουσικών οργάνων, προγράμματα εκγύμνασης ενηλίκων και πολλά άλλα. Εκτός των ανωτέρω ένα τέτοιο κέντρο μας δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη του αθλητικού και του συνεδριακού τουρισμού και  τη δυνατότητα στο νησί μας να αποκτήσει περισσότερους φίλους και επισκέπτες.

Όλα αυτά πρέπει η Δημοτική Αρχή να τα δει πολύ σοβαρά και μέσα από χρηματοδοτήσεις να κάνει το όνειρο μικρών και μεγάλων, πραγματικότητα.

Κάθε στήριξη στο σύλλογο και στην ομάδα μας, τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από τους Ανδριώτες συμπολίτες μας, είναι καλοδεχούμενη και θα έλεγα απαραίτητη.

Θεοδόσης Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.