Από τις νεοσύστατες σχολές του Ολυ­μπιακού είναι αυτή στην Άνδρο η οποία λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κοντεύει δηλαδή να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ίδρυση της. Είναι η μοναδική που λειτουργεί στις Κυκλά­δες και επίσης η μοναδική ακαδημία που υπάρχει στο νησί. Πάντως ακόμα και πριν από την επίσημη έναρξη της, δόθη­κε η ευκαιρία στα στελέχη της να δουν την αμέριστη υποστήριξη των ανθρώ­πων της οικογένειας του Ολυμπιακού και τον περασμένο Μάιο, περίπου τέσ­σερις μήνες πριν από την επίσημη λει­τουργία της σχολής. Οπότε και έγιναν τα πρώτα φιλικά παιχνίδια με την κε­ντρική σχολή του Ολυμπιακού, αυτή στον Ελαιώνα, αλλά και με αυτή του Αλίμου.

Η υπεύθυνη της σχολής της Άνδρου Ευαγγελία Παρλιάρου μίλησε στο «ΦΩΣ» (18.6.2013 στον Δημήτρη Σαμόλη) και περιέγραψε πώς είναι τα πράγματα στο κυκλαδίτικο νησί: «Οι άν­θρωποι του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου Αστέρα Άνδρου, κρίναμε ότι είναι σημαντικό και αναγκαίο το έργο το οποίο επιτελούσαμε μέσα στη μικρή μας ακαδημία. Θέλαμε να αγκαλιάσουμε όλους τους μικρούς αθλητές του νησιού μας. Έτσι, μετά από έλεγχο και αναζήτηση συνεργασιών σε διάφορες ΠΑΕ, απευθυνθήκαμε και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την οποίο και επιτεύχθηκε η πολύτιμη για το νησί μας συνεργασία. Έναν χρόνο μετά, τα μηνύ­ματα μπορώ να πω ότι είναι πολύ θετι­κά. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμα μας. Πίστεψαν στην ιδέα και έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια μας αυτή, ώστε να προσφέ­ρουμε το καλύτερο στο ποδοσφαιρικό μέλλον του νησιού μας». Υπάρχουν βέβαια ορισμένα προβλήμα­τα στην Άνδρο, τα οποία γίνεται προ­σπάθεια να λυθούν μέσα από έναν κα­λύτερο προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Το σημαντικότερο είναι οι μετα­κινήσεις των αθλητών, λόγω των μεγά­λων αποστάσεων. Έτσι είναι δύσκολο να συνυπάρχουν ταυτόχρονα σε κοινές προπονήσεις τα ίδια ηλικιακά γκρουπ. Σημειώνεται ότι τέσσερα είναι τα γήπεδα που φιλοξενούν τους «ερυθρόλευ­κους» στο κυκλαδονήσι, αυτά σε Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι. Στη σχολή φιλοξενούνται παιδιά έως 16 ετών. Εκείνα τα οποία δεν μπορούν να συνεχίσουν λόγω ηλικίας, υπάρχει συ­νεργασία με τους δύο αντίστοιχους α­θλητικούς συλλόγους που υπάρχουν στο νησί, τον Ανδριακό και την Υδρούσα, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν στα τμήματα τους.

Στο παιδικό πρωτάθλημα της σεζόν που ολοκληρώθηκε, η σχολή του Ολυμπια­κού κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Στην κανονική διάρκεια του πρώτου ομίλου τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι «Πειραιώτες» και ο Άγιαξ Σύρου, ενώ στον δεύτερο ο Πανναξιακός και ΑΟ Πάρου. Στο φάιναλ Φορ που διεξήχθη τον Απρίλιο στη Νάξο, οι  «ερυθρόλευ­κοι» έφτασαν στον τελικό, ωστόσο γνώρισαν την ήττα στα τελευταία λεπτά από τον Άγιαξ Σύρου με 1 -0.

Στις σκέψεις των ανθρώπων της σχολής είναι η δημιουργία τμήματος κοριτσιών,

ηλικίας 7 έως 12 ετών. Ένας από τους μικρούς που ξεχωρίζουν στην Άνδρο εί­ναι ο νεαρός τερματοφύλακας Εντι Τζαφάι, γεννημένος το 1999. Έκανε αι­σθητή την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια της σχολής και τον περασμένο Μάιο δοκιμάστηκε στό Ρέντη από τους επιτελείς της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην 20άδα των καλύτερων παικτών που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά. Η Ευαγγελία Παρλιάρου κατέληξε «Είναι εξαιρετικά σημαντικές οι σχολές που έχει στα μέρη της Ελλάδος ο Ολυ­μπιακός από το ανθρώπινο δυναμικό που τις πλαισιώνουν. Υπάρχει πολύ ταλέντο και έτσι μπορεί να αξιοποιηθεί. Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις άλλες ομάδες, σου δίνει τις βάσεις γιο να προχωρήσεις και να ε­ξελιχτείς. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους υπευθύνους και η συνεργα­σία μας είναι εξαιρετική. Στόχος μας εί­ναι μέσα από το παιχνίδι να δημιουργή­σουμε και τους σωστούς πρωταγωνι­στές της ζωής».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.