Χωρίς να θέλω να θέλω να υποτιμήσω τον πολύ αγαπητό μου καθηγητή Μιχ. Α. Τιβέριο είμαι υποχρεωμένος να διαμαρτυρηθώ έντονα για τον ανιστόρητο χαρακτηρισμό του από την Ένωση Ανδρίων ως του «πρώτου ακαδημαϊκού» την στιγμή που προϋπήρχαν ο Ιστορικός Δημήτριος Π. Πασχάλης και ο γλύπτης Μιχαήλ Τόμπρος. Το σημερινό προεδρείο της Ενώσεως Ανδρίων προφανώς έχει λησμονήσει ότι την πρωτοβουλία για την ανέγερση της προτομής του Δημητρίου Π. Πασχάλη στην κεντρική πλατεία της Ανδρου είχε ο Μιχαήλ Ελ. Τρικόγλου την εποχή της θητείας του ως προέδρου (1961-1970).

Φιλικότατα

Π. Γ. Χαδούλης

Σημείωση «Α»: Πιθανότατα η παρακάτω παράγραφος με το εισαγωγικό σημείωμα του Δημητρίου Ι. Πολέμη στην “Ιστορία της Νήσου Άνδρου” να διαφωτίσει τις γνώσεις όλων μας για ενδεχόμενα λάθη.

«Σελ. ιστ’, παράγραφος 2: Γρήγορα το έργο του Πασχάλη γνώρισε τη γενική εκτίμηση και ο ίδιος τιμήθηκε κατ’ επανάληψιν. Είχε διατελέσει μέλος των σπουδαιοτέρων επιστημονικών εταιρειών της Ελλάδος και το 1929 εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.