Με φόντο τον δημαρχικό θώκο του νησιού, οι τρεις υποψήφιοι απαντούν σε 10 ερωτήσεις/θέματα που ταλανίζουν την Άνδρο εδώ και χρόνια στις σελίδες 6, 7 και 8 του φύλλου που κρατάτε στα χέρια σας.

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και βλέποντας τις υποψηφιότητες είναι ενδιαφέρον να εστιάσει κανείς στα εξής:

Υπάρχει κάποιος που έμεινε εκτός ψηφοδελτίου ή όλο το νησί κατεβαίνει υποψήφιο;

Όλο το νησί, με κυρίαρχο το Απροβάτο, που δίνει δυναμικό παρόν και στους τρεις συνδυασμούς…

Οι συμμαχίες που διεκδικούν την δημαρχία μοιάζουν περισσότερο ομάδες προσώπων και συγκυρίας, παρά παρατάξεις με ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό.

Η αντιπάθεια δε, μεταξύ των υποψηφίων που εκφράζεται πλέον με κάθε τρόπο, δεν εκκινεί από ιδεολογική διαφοροποίηση αλλά κυρίως από προσωπικά συμφέροντα όσων κινούν τα νήματα πίσω από την κουρτίνα.

Το νησί αργοπεθαίνει μη έχοντας κανείς αποδεχθεί τις ευθύνες του για την καταστροφή. Αντίθετα αυτοί που πριμοδότησαν το ρουσφέτι, την προχειρότητα, την αδράνεια και την επιπολαιότητα σήμερα προασπίζονται την αξιοκρατία, την ηθική, και το έργα… Υπάρχουν βέβαια και οι νέοι άνθρωποι. Οι ιδεαλιστές. Οι ρομαντικοί, αυτοί που επιζητούν νέα σχήματα για να φέρουν την φρέσκια πολιτική άποψη, οι οποίοι όμως πρέπει να ξεφύγουν από την στείρα κριτική των πεπραγμένων του κύκλου τους και να κάνουν την υπέρβαση. Να προβούν σε πράξεις. Να κομίσουν νέα πολιτική πρόταση.

Ο κόσμος της Άνδρου καλείται να στείλει στον δήμο τον καλύτερο. Τον πρώτο μεταξύ ίσων; Τον λιγότερο χειρότερο; Αυτόν που θα κάνει την διαφορά; Όλα δείχνουν πως οι ψηφοφόροι έχουν σκορπίσει και το σκόρπισμα αυτό, μόνο ευκαιριακό δεν είναι. Ίσως πρόκειται για τις πιο βουβές εκλογές των τελευταίων ετών. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι ψηφοφόροι άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα θα ψηφίσουν τελικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.