Προ ημερών συνάντησα κατά τύχη ένα παλιό φίλο και συγχωριανό μου τον όποιο είχα να δω από πολλά χρόνια. Συμμαθητές, φίλοι  και γείτονες στο χωριό. Όταν τελειώσαμε το γυμνάσιο ακολουθήσαμε το επάγγελμα του ναυτικού με σκοπό να γίνουμε πλοίαρχοι όπως και έγινε. Την  θητεία μας ως στρατεύσιμοι την κάναμε στο πολεμικό ναυτικό και έκτοτε χαθήκαμε για μερικά χρόνια  καθότι όταν ο ένας ήταν στο νησί ο άλλος ταξίδευε.

Αφού ανταλλάξαμε τις καθιερωμένες φιλοφρονήσεις και άλλα αποφασίσαμε να πιούμε και ένα καφεδάκι και να τα πούμε για λίγο. Καθίσαμε σε μια καφετερία και αρχίσαμε την συζήτηση για το παρελθόν τα παιδικά μας χρόνια  φθάσαμε στον παρόν και λίγο για το μέλλον μας, τι θα γίνει με την οικονομική κρίση. Στο παρόν η συζήτηση μας ήταν γύρω από την οικονομική κρίση και τις δημοτικές εκλογές ως επίκαιρο θέμα. Η ερώτηση και για τους δυο μας ήταν η ίδια, ποιος άραγε θα είναι ο επόμενος δήμαρχος;

Γιατί το να πει κάνεις με βεβαιότητα ότι θα βγει ο τάδε είναι λίγο δύσκολο διότι ενώ οι ψηφοφόροι προ των εκλογών σε διαβεβαιώνουν ότι «μείνε ήσυχος θα σε ψηφίσω» στην κάλπη ρίχνουν στον αντίπαλο την ψήφο. Αλλά και δεν μπορείς να επιβάλεις στον ψηφοφόρο να σε ψηφήσει κάποτε ίσως να ήταν εφικτό τώρα όχι, παλιότερα με ένα ουζάκι και ένα λουκουμάκι είχες εξασφαλισμένο ψήφο άλλες εποχές σήμερα πρέπει να τάξεις μόνιμο διορισμό στο δημόσιο αλλά και  αυτό σήμερα είναι απαγορευμένο δια ροπάλου και μνημονίου. Και συνεχίζοντας την συζήτηση καταλήξαμε σε μερικές διαπιστώσεις, ας το πούμε έτσι σχετικά με τις εκλογές.

Ι. Από την μια πλευρά είναι ο νυν Δήμαρχος στο τέλος της θητείας που έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο με τα καλά του αλλά και με το όποια λάθη του.

  1. Από την άλλη πλευρά είναι οι νεοσύλλεκτοι αλλά και αυτοί που έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στην προηγούμενη εκλογή και έχουν κάποια πείρα ως αξιωματική αντιπολίτευση.
  2. Και η μια πλευρά και η άλλη ανήκει σε μια πολιτική παράταξη με την όποια πολιτική ιδεολογία έχει. Θα μου πεις γιατί το λες, διότι όλοι έχουν κάποια συμπάθεια  σε κάποια πολιτική ιδεολογία ακόμα και αυτοί που ισχυρίζονται ότι παραμένουν έκτος πολιτικής.

4.Και οι μεν και οι δε υποστηρίζονται από παράγοντες της τοπικής κοινωνίας και μη μου πείτε το αντίθετο, διότι πολλές φόρες ανεξάρτητοι υποψήφιοι είχαν κατέβει στις εκλογές αλλά όταν άνοιξε η κάλπη οι ψήφοι μετρούνται στα δέκα δάκτυλα.

  1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κάνει καλή και έξυπνη προετοιμασία για την εκλογή τους διότι διαφορετικά δεν νομίζω να έχουν επιτυχία στις εκλογές. Η προετοιμασία θα πρέπει να έχει αρχίσει αρκετά νωρίς για να υπάρχει χρόνος, επαφή με τον ψηφοφόρο, συζήτηση των διαφόρων θεμάτων που αφορούν το δημότη ψηφοφόρο. Γιατί ο ψηφοφόρος με την ψήφο του δίνει την εξουσία στο υποψήφιο δήμαρχο  να εκτελεί εξουσία προς όφελος του  άρα λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζει πια εξουσία και γιατί του την δίνει και αυτό γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα που παρουσιάζει ο υποψήφιος. Με προτάσεις που είναι εφικτές και εφαρμόσιμες σε κόστος και σκοπιμότητα .Κάποτε έταζαν την δημιουργία αεροδρομίου εφικτό, αλλά  απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα και εγκαταστάσεις αλλά ποιος θα προτιμήσει το αεροπλάνο όταν το εισιτήριο θα είναι πολλαπλάσιο του πλοίου.
  2. Διαφορετικά μετά την απομάκρυνση από την κάλπη η εξουσία δεν ανακαλείται, όποτε ο άλλος σου λέει ότι με ψήφησε.

Αφού λοιπόν τελείωσε το καφεδάκι μας τελείωσε και η συζήτηση περί των κοινών με την ευχή ότι ο δήμαρχος που συμπαθούμε θα τύχει της ψήφου των συμπατριωτών μας. (Και δια μια ακόμη φορά τα ανωτέρω είναι και παραμένουν αυστηρά προσωπικές απόψεις και γνώμες δεν προτίθεμαι με κανένα τρόπο να θίξω η κατηγορήσω κανένα προς αποφυγή παρεξηγήσεων).

Μ Δ+ΣΚ Αθήνα 19/3/2014

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.