«Μείωση κατά 58,87% έχουν υποστεί, τα τελευταία τρία χρόνια, οι συντάξεις των πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού και ήδη 40 συνταξιούχοι πλοίαρχοι έχουν καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά. Αυτά ανακοίνωσε, την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, σε συνέντευξη τύπου, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΣΠΕΝ) παρουσιάζοντας στοιχεία για τις μειώσεις των συντάξεών τους και επισημαίνοντας ότι ανάλογο ποσοστό μείωσης «δεν έχει επιβληθεί σε άλλο κλάδο συνταξιούχων».

Ο πρόεδρος της ΠΕΣΠΕΝ Μάκης Δασκαλάκης υπογράμμισε ότι η σύνταξη ενός πλοιάρχου πριν από τις περικοπές ήταν περίπου 2.000 ευρώ καθαρά και σήμερα έχει κατέβει στα 1.300 ευρώ.

Οι απόμαχοι ναυτικοί, υπογράμμισε ο κ. Δασκαλάκης, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έλαβαν το 80% του μισθού τους ως σύνταξη, αν και πλήρωναν γι αυτό. Το μέγιστο στο οποίο έφθασαν ήταν το 70% σταδιακά από το 2006 μέχρι το 2010 και από τότε άρχισαν οι συντάξεις να μειώνονται. Ακόμα, τα μέλη της διοίκησης της ΠΕΣΠΕΝ κατήγγειλαν ότι η κράτηση του 4% που επιβάλλεται σε όλους τους ναυτικούς υπέρ του Κεφαλαίου Ασθενείας και Ανεργίας (ΚΑΑΝ) γίνεται επί του μεικτού ποσοστού σύνταξης προ των περικοπών, κάτι που δύο φορές ο Συνήγορος του Πολίτη έχει γνωμοδοτήσει ότι είναι παράνομο, διότι δεν πρόκειται πια για 4% αλλά για 5,5%.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.