sel-9-meli-2

Όταν το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών με την αγάπη συμπατριωτών μας, πρότινος, την αφιλοκερδή εργασία και εν τέλει την οικονομική χορηγία, διοργάνωνε στην Άνδρο τον περασμένο Μάρτιο το σεμινάριο Μελισσοκομίας κανείς δεν περίμενε ότι ο σκοπός θα ήταν πέρα για πέρα επιτυχής. Από πλευράς συμμετοχής αφενός, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 100, γεγονός σημαντικό αλλά και αναμενόμενο εφόσον ήταν προσφορά του ΙΓΜΕ στην Άνδρο, αφετέρου το ενδιαφέρον όσον παρακολούθησαν μεταφράστηκε εμπράκτως με την «δημιουργία» ερασιτεχνών μελισσοκόμων.

sel-9-meli-1

Μακάρι Άνδρος να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες που της προσφέρονται…

Στο μεταξύ πρόσθετα κονδύλια για τη στήριξη της μελισσοκομίας εξασφαλίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, μέσα από το πρόγραμμα για τη βελτίωση και παραγωγή προϊόντων μελισσοκομίας για τα έτη 2014-2016.

Συγκεκριμένα 1. Το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια καινούργιων κυψελών καθορίζεται στα 18 ευρώ ανά κυψέλη καθώς η συγκεκριμένη δράση (Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων) ενισχύεται με πρόσθετους πόρους και για το 2014 οι συνολικές πιστώσεις ανέρχονται σε 1.429.000 ευρώ.
2. Εξασφαλίζονται 2.665.000 ευρώ για την στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας και για κάθε μετακινούμενη κυψέλη οι μελισσοκόμοι επιδοτούνται με 3,59 ευρώ.

Με τη δεύτερη απόφαση:
1. Εγκρίνεται και κατανέμεται σε ποσοστό 100% στους δικαιούχους ποσό 163.779,56 ευρώ για αναλύσεις μελιού ,
2. Ενισχύεται με το ποσό των 10.000 ευρώ ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός «Νικήτης» για την λειτουργία του εργαστηρίου ανάλυσης μελιού και την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, στο πλαίσιο της δράσης «Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού».

Μέσα από τις παραπάνω δράσεις οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας ενισχύονται με συνολικό ποσό ύψους 4,26 εκατ. ευρώ για το 2014.

Η χρηματοδότηση προέρχεται κατά 50% από τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων και κατά 50% από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.