Ποιητής ο Γιώργος Δάμπασης Η άλλη πλευρά του γνωστού σκηνοθέτη

sel-4-dabasis

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή του σκηνοθέτη Γιώργου Δάμπαση με τίτλο Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ. Πρόκειται για έναν κύκλο ποιημάτων που διαφοροποιούνται σε τρεις ενότητες: «Τα αποσιωπητικά», «Τα θαυμαστικά» και την «Άνω τελεία».

Στη συλλογή περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων σατυρικοί σχολιασμοί των εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Ιδιαίτερα καυστικοί είναι οι στίχοι του Γιώργου Δάμπαση στην κριτική που ασκεί στο χώρο της τηλεόρασης με αναφορές στη φετινή Eurovision που ανέδειξε την Κοντσίτα με το μούσι και τα μακριά μαλλιά, στη ροκ καλόγρια Κριστίνα Κούτσι του ιταλικού The Voice, τα πληκτικά δημοσιογραφικά πάνελ, τις διαφημίσεις, το ζάπινγκ, τους θεατρικούς μονολόγους, τα πρωινάδικα, τα exit polls, το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στον τομέα της παρουσίασης του βιβλίου προβλέπεται η προβολή κάποιων ποιημάτων, όχι από εμφανίσεις γνωστών ηθοποιών, αλλά με εικονογραφήσεις στίχων με τη μορφή του videoclip.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.