sel-4-zagora-1

Ξενάγηση – περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο της Ζαγοράς οργάνωσε η αυστραλιανή ομάδα ανασκαφής, υπό τον κ. Σταύρο Πασπαλά και τους συνεργάτες του. Στην ξενάγηση συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, μόνιμοι και εποχικοί κάτοικοι της Άνδρου από αρκετά μέρη του νησιού.

sel-4-zagora-2

Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής εξήγησαν στους επισκέπτες τα ευρήματα και μοιράστηκαν μαζί τους τα μυστήρια του οικισμού που ακόμη και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει γιατί εγκαταλείφθηκε έτσι ξαφνικά από τους κατοίκους του, πάνω στη μεγάλη του άνθηση. Η ξενάγηση διήρκησε περίπου 2 ώρες εν μέσω μικρών βροχοπτώσεων που όμως δεν φάνηκε να πτοούν την πολυάνθρωπη ομάδα.  Λίγες μέρες αργότερα, τη Ζαγορά επισκέφθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη. Ήταν η πρώτη επίσκεψη Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων στην περιοχή -παρότι οι ανασκαφές έχουν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1960! Ο κ. Σουσούδης, πάντως, είχε και πέρσι επισκεφθεί την περιοχή, καθώς παρακολουθεί από κοντά την πρόοδο των ανασκαφών. «Για εμάς, τη νέα δημοτική αρχή, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και η αξιοποίησή τους αποτελεί βασικό άξονα στην προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού και αύξησης των επισκεπτών του νησιού μας», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η αυστραλιανή ομάδα παρουσίασε τα φετινά αποτελέσματα της ανασκαφής στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου, στις 6 Νοεμβρίου. Σε επόμενο τεύχος της, η «Ανδριακή», θα φιλοξενήσει εκτενή αναφορά στα ευρήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.