Για πρώτη φορά, από τότε που νομοθετικά καθιερώθηκε η Εθνική Αντίσταση κατά της Ιταλογερμανικής κατοχής, δεν κατατέθηκε στεφάνι από τον Δήμο Άνδρου στην μνήμη των νεκρών ηρώων της Αντίστασης.

Στην δοξολογία στην πλατεία Γηροκομείου με παρόντες όλους τους μαθητές και πλήθος κόσμου, ανάμεσα σε άλλους νεωτερισμούς με ποιήματα και χαιρετισμούς τύπου σχολικής γιορτής, δεν κατατέθηκε στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση.

Η κατάθεση είναι υποχρέωση και τιμή του Δήμου και το στεφάνι κατατίθεται στη μνήμη των ηρώων και των νεκρών της Εθνικής Αντίστασης  1940-1944 από όλες τις αντιστασιακές  οργανώσεις της Ελλάδας. Το έπος της Εθνικής Αντίστασης είναι κομμάτι  του έπους του 1940 και αξίζει η ίδια τιμή για τους αγωνιστές της. Η ιστορική μνήμη τα έχει άρρητα συνδεδεμένα και κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει την ιστορία.

Καταδικάζουμε αυτή την επιλογή του Δημάρχου. Μία επιλογή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μηνύματα για συνεργασία, ομοψυχία και συνεννόηση, που ανέφερε στον χαιρετισμό που απεύθυνε στην πλατεία.

Δόξα και τιμή στου ήρωες του 1940 δόξα και τιμή στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης 1940-1944

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.