sel-1-kentriki-1 sel-1-kentriki-2

Αέρας και χιόνι, αστραπές και βροντές τα Θεοφάνεια 6.1.2015, στην ´Άνδρο, ενώ όλα σχεδόν τα ορεινά τμήματα του νησιού ντύθηκαν στα λευκά. Στην σκιά της απώλειας ενός νεαρού ναυτικού από τις Στενιές στην φλεγόμενη Λιβύη, της νυχτερινής πυρκαγιάς κοντά  στα Αχλα το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2015, αλλά και της ανεμογεννήτριας που κάηκε από κεραυνό στο Καλυβάρι στις  6.1.2015.

sel-1-kentriki-3 sel-1-kentriki-4

Τα χιόνια έφθασαν στην άμμο, με διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Το νησί παρέμεινε αποκλεισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του -τα 50 εκατοστά είχε φθάσει το χιόνι στα Αποίκια, τα 80 στον Άνω Πιτροφό, ενώ χιόνι ύψους 2 μέτρων κάλυψε και το οδικό δίκτυο της Άνδρου. Οι μετακινήσεις απαίτησαν αντιολισθητικές αλυσίδες,η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ τα σχολεία άνοιξαν στις 12.1.2015. Στο μεταξύ από την κακοκαιρία ισχυρότατο πλήγμα υπέστη η Τήνος που παρέμεινε για 3 24ωρα χωρίς ρεύμα. Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης της Τήνου προκλήθηκε από βλάβη, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Άνδρο, από όπου ηλεκτροδοτείται το νησί. Το σημείο όπου βρίσκεται ο υποσταθμός ήταν αποκλεισμένο, αφού στην περιοχή το χιόνι είχε ξεπεράσει τα 2,5 μ. και η προσέγγιση για την επιδιόρθωση της βλάβης ήταν σχεδόν αδύνατη. Στην Άνδρο μεταφέρθηκε ειδικό ερπυστριοφόρο  όχημα, το οποίο στην πρώτη του προσπάθειά του να πλησιάσει τον υποσταθμό της  ΔΕΗ ανετράπη. Τελικά με την επαναφορά του οχήματος τα προβλήματα άρχισαν να βαίνουν προς την λύση τους. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής, του δήμου, των εναεριτών αλλά και εθελοντών να εξομαλυνθούν οι συνθήκες της καθημερινότητας ήταν πραγματικά γιγαντιαίες. Με τον αέρα έπεσαν  δέντρα και βουλιάστρες ενώ για τις σκαλωσιές που πήρε ο άνεμος από το Επισκοπείο Άνδρου επιστρατεύτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να τις μεταφέρει από την αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.