“Βοήθησε την Ελλάδα”

Ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, με επιστολή του στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2015, ζητά από τον Πρόεδρο να παρέμβει δυναμικά για να βρεθεί μία δίκαιη λύση στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα.

Στην επιστολή του, ο κ. Ραπτάκης έγραψε ανάμεσα στα άλλα, πως «ως Ελληνοαμερικανός εκλεγμένος αξιωματούχος, ζητώ την υποστήριξή σας σε συνεργασία με τους συμμάχους της Αμερικής στην Ευρώπη να εξασφαλιστεί μία δίκαιη λύση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Ευρώπη και την ελληνική κυβέρνηση παρέτεινε μέχρι τον Ιούνιο την οικονομική χρηματοδότηση. Ωστόσο, υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια πως η Ευρωζώνη θέλει να διατηρήσει και εντείνει τα μέτρα λιτότητας τα οποία ήδη έχουν προκαλέσει δημόσιες αναταραχές στην Ελλάδα».

Ο κ. Ραπτάκης έγραψε ακόμα στον πρόεδρο Ομπάμα πως «πολύ σωστά έχει πει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να εξακολουθήσει να σφίγγει χώρες οι οποίες βρίσκονται στο μέσον οικονομικής ύφεσης. Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τα χρέη τους και να εξαλείψουν μερικά από τα ελλείμματά τους». Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο κ. Ραπτάκης έγραψε πως «ως ένας μακροχρόνιος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών η Ελλάδα δικαιούται την υποστήριξή μας για να αναπτύξει την Οικονομία της χωρίς να επιβάλλει καινούργια μέτρα λιτότητας στους πολίτες της. Μια πιο εξισορροπημένη προσέγγιση δεν θα βοηθήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα εξασφαλίσει και μία ευρύτερη σταθερότητα στη σύνολη Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μία ευκαιρία να επιδείξουν μία ουσιαστική ηγεσία και να ενθαρρύνουν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαπραγματευθούν με καλή πίστη και κατανόηση της ανάγκης αναγνώρισης των εσωτερικών τοπικών πολιτικών προβληματισμών μέσα στην Ελλάδα». Ο κ. Ραπτάκης γράφει στον πρόεδρο Ομπάμα «σας προτρέπω να παίξετε έναν ενεργό ρόλο για να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση». Τονίζεται ότι ο Λεωνίδας Ραπτάκης είναι Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς με ελληνική συνείδηση και γνώση της ελληνικής γλώσσας. Αμφότεροι οι γονείς του κατάγονταν από το νησί της Άνδρου. Ο πατέρας του, Παρασκευάς Ραπτάκης, ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 1940, κι όπως είπε ο κ. Ραπτάκης «είχε μπαρκάρει με το πλοίο «Νέα Ελλάς» και καθώς διέσχιζαν τον ωκεανό η Ιταλία εισέβαλλε στην Ελλάδα. Όταν έφτασαν στη Νέα Υόρκη οι Βρετανοί απόκτησαν την κυριότητα του πλοίου, έφυγε και ζήτησε άσυλο το οποίο και του δόθηκε». Το 1958 ο πατέρας του επέστρεψε στην Άνδρο νυμφεύθηκε τη μητέρα του και ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λεωνίδας είπε ότι «τον πατέρα μου τον πήραν στον Αμερικανικό Στρατό στη διάρκεια του πολέμου, εργάσθηκε σε διάφορες εργασίες στη Νέα Υερσέη, επισκέφθηκε μια φορά το Ροντ Αϊλαντ το οποίο του άρεσε πολύ και έριξε εδώ άγκυρα». Είπε ακόμα πως ήταν «ηλεκτροσυγκολλητής και επίσης μουσικός και κατά τις δεκαετίες του 1950 – 1960 είχε τη δική του ορχήστρα την Peter Raptakis Orchestra και έπαιζε σε αναρίθμητες κοινωνικές ελληνικές εκδηλώσεις στη Νέα Αγγλία, στη Νέα Υόρκη και στη Νέα Υερσέη

Εθνικός Κήρυξ Πέμπτη 5.3.2015 Κόβεντρι Ροντ Άιλαντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.